ΤΟΠΙΚΑ

Μπάνιο με τη βοήθεια του Seatrac ~ Επέστρεψε στην παραλία του Αναύρου

μπάνιο-με-τη-βοήθεια-του-seatrac-επέστρεψε-σ-450166

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα από ΑμεΑ

Το μπάνιο τους στην παραλία του Αναύρου, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν και το φετινό καλοκαίρι τα άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς χθες η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ προχώρησε στην εγκατάσταση του συστήματος Seatrac.

«Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κατασκευή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική ζωή», είπε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος.

Η τοποθέτηση του συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» Κώστας Κουσουτζής, ανέφερε ότι «για πολλά ΑμεΑ είναι δύσκολο να προσέλθουν στην παραλία και να χαρούν τη θάλασσα. Μπορούν πλέον να το πράξουν με ευκολία και χωρίς καμία επικινδυνότητα».

Το πρωτοποριακό σύστημα λειτουργεί ως εξής: Στην αρχή της διαδρομής ο χρήστης κατευθύνεται μόνος του, με τη βοήθεια του αμαξιδίου του. Ολες οι λειτουργίες της συσκευής είναι τηλεχειριζόμενες, ώστε να διευκολύνεται στο μέγιστο βαθμό ο χρήστης. Στα χαρακτηριστικά εκείνα που προσδιορίζουν τη διάταξη ως καινοτόμα είναι ότι δεν απαιτούνται παρεμβάσεις στο σημείο που τοποθετείται, καθώς και ο μη μόνιμος χαρακτήρας της διάταξης τύπου ράμπας, όταν αυτή εγκατασταθεί. Τέλος δίνεται η δυνατότητα χρήσης της διάταξης από το χρήστη, χωρίς να απαιτείται καμία βοήθεια από δεύτερο άτομο.

Η προσβασιμότητα στις παραλίες είναι πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, καθώς η θάλασσα είναι κοινό αγαθό. «Η παραλία δεν πρέπει να είναι προνομιούχα περιοχή για ορισμένους. Η θάλασσα είναι κοινό αγαθό και είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να την απολαμβάνει», σύμφωνα με τον «Ιππόκαμπο».

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων ευχαριστεί την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Βόλου, που φρόντισε για την επανατοποθέτηση του πρωτοποριακού συστήματος Seatrac.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου