ΑΛΜΥΡΟΣ

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το λούνα – παρκ στον Αλμυρό

ακυρώθηκε-ο-διαγωνισμός-για-το-λούνα-452274

Εκ νέου θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία ο δήμος για την εγκατάσταση στο παζάρι

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ακυρώθηκε η δημοπρασία που εκτέλεσε ο δήμος Αλμυρού για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης λούνα – παρκ, στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξέτασε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλμυρού, με την οποία κατακυρώνεται το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κατέληξε ότι η διακήρυξη της δημοπρασίας είναι πράξη κανονιστικού χαρακτήρα. Η διακήρυξη του διαγωνισμού εκδίδεται από το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας, ενώ για την άσκηση της υπαίθριας δραστηριότητας με ψυχαγωγικό αντικείμενο απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ, η οποία χορηγείται με απόφαση των δήμων, καθώς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών σύμφωνα με το άρθρο 81 του ν. 34634/2006, που χορηγείται από το δήμαρχο.

Μεταξύ άλλων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επισημαίνει ότι για την αδειοδότηση της ψυχαγωγικής παιδείας προκύπτει ρητή υποχρέωση ελέγχου πληρότητας των τεχνικών προδιαγραφών και καταλληλότητας των εγκαταστάσεων, προϋποθέσεις δίχως τις οποίες δεν δύναται να χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

«Ως εκ τούτου, ο αδειοδοτών δήμος έχει υποχρέωση ελέγχου των εγκαταστάσεων, όχι μόνο κατά το χρόνο εγκατάστασης των ψυχαγωγικών παιδειών, αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, προς τυχόν διαπίστωση παραβάσεων και επιβολή κυρώσεων.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι συνιστά εκ του νόμου υποχρέωση των ΟΤΑ να τηρούν το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζουν την ακίνδυνη χρήση των ψυχαγωγικών παιδειών, αφού προηγουμένως έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργίας τους» προσθέτει.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρει ακόμη ότι και ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από το Νόμο και είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνος για τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση που θα συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου