ΤΟΠΙΚΑ

Κατά των λαθροεγκαταστατών οι υδραυλικοί

κατά-των-λαθροεγκαταστατών-οι-υδραυλ-452356

Δεν βγαίνει ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, φόρος 26% ~ Ενώ «επαγγελματίες» που δεν έχουν σχέση με τον κλάδο συμπληρώνουν το εισόδημά τους με υδραυλικές εργασίες

Αγώνα ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό των λαθροεγκαταστατών ξεκινά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υδραυλικών Μαγνησίας. Η πτώση του κύκλου εργασιών και τα φέσια από τα μερεμέτια έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση τους υδραυλικούς εν μέσω οικονομικής κρίσης για να υπομένουν χωρίς καμία ενέργεια να γίνονται υδραυλικές εργασίες από επαγγελματίες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια και δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Απόστολος Τσούπρος, είπε ότι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών το 60% των επαγγελματιών του κλάδου έχει κλείσει τα βιβλία του. «Η δουλειά είναι αισθητά μειωμένη, ενώ και στα όποια μερεμέτια γίνονται σήμερα πληρώνονται μόνο τα υλικά. Η αγορά κινείται το πρώτο δεκαήμερο – δωδεκαήμερο κάθε μήνα. Μετά είναι δράμα.

Εξαιτίας όλης αυτή της κατάστασης, αλλά και των απλήρωτων τιμολογίων που υπάρχουν από ΟΤΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δύσκολο να πληρωθούν στο ΤΕΒΕ κάθε δίμηνο, όπως βέβαια και όλοι οι φόροι» είπε ο ίδιος.

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, καθώς έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Ματθαίος Κοντάκης. «Δεν απευθύνονται στον υδραυλικό παρά μόνο για τις απαραίτητες εργασίες, ενώ δεν ανεγείρονται και καινούργιες οικοδομές. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο, το επάγγελμα ασκείται από τον οποιοδήποτε που προσπαθεί να συμπληρώσει χρήματα σε άλλα εισοδήματά του» πρόσθεσε.

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών μετρά σήμερα 110 μέλη. Από τη διασταύρωση των στοιχείων που κάνει η Περιφέρεια, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην καταγραφή όλων των υδραυλικών ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα. Θα προβεί στη συνέχεια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην πραγματοποιούνται υδραυλικές εργασίες από μη έχοντες τα απαραίτητα παραστατικά, οι οποίοι στερούν από τους υδραυλικούς που έχουν επενδύσει στην εργασία τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ΟΑΕΕ – επιτηδεύματος – ΕΝΦΙΑ – αλληλεγγύης – φόρο 26% από το 1€ κ.λ.π.!!!

«Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες θα γίνονται έλεγχοι με σκοπό οι «παρανομούντες» να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σημειωθεί ότι ανάλογη ευθύνη έχουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απασχολούν τέτοιους «επαγγελματίες». Πληροφορούμε λοιπόν το κοινό ότι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες εάν ο υδραυλικός που πρόκειται να εμπιστευτούν, πληροί τις προϋποθέσεις, από τα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Παύλου Μελά 43-45 κάθε Δευτέρα – Τετάρτη 19:00 – 21:00 και στα τηλέφωνα 24210-71891 / 6945798970 / 6977572339» προσθέτει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου