ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τα έργα του ΕΣΠΑ

ανησυχία-για-τα-έργα-του-εσπα-452380

Σε συνεδρίαση καλείται η Αντιπροσωπεία τη Δευτέρα 6 Ιουλίου

Μακραίνει η λίστα με τα έργα του ΕΣΠΑ στη Μαγνησία, στα οποία οι εργασίες διακόπηκαν λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον τεχνικό κόσμο.

Εκτός από τα αποχετευτικά έργα της ΔΕΥΑΜΒ για την Αγριά, οι εργασίες σταμάτησαν και για το έργο μεταφοράς νερού στον ορεινό όγκο του Φυτόκου, αλλά και το έργο αποχέτευσης του Σωρού και το κτίριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ δεν προχωρά η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας του Αλμυρού.

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργολαβιών, πρόκειται να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στις 8 απόγευμα.

Ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Γιώργος Τσαλαπόρτας, είπε ότι «πρέπει να εξετάσουμε εάν μπορούμε να παρέμβουμε και αν ναι με ποιο τρόπο ώστε να εκφράσουμε την ανησυχία μας».

Το ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015, εξήγησε και ως εκ τούτου το διάστημα που απομένει είναι μικρό και τα έργα, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματά τους, κινδυνεύουν να μείνουν ημιτελή.

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ εξετάζει να ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των προγραμμάτων και εάν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το προεδρείο, οι εργασίες σταμάτησαν εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες με τους εργολήπτες δημοσίων έργων να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Ο κ. Τσαλαπόρτας είπε ότι οι λογαριασμοί των έργων έμειναν απλήρωτοι για τουλάχιστον δύο μήνες, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία ώστε οι εργολήπτες δημοσίων έργων να θεμελιώνουν δικαίωμα διακοπής εργασιών.

Στην Αντιπροσωπεία θα γίνει ενημέρωση και για το ασφαλιστικό αλλά και για θέματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου