ΑΛΜΥΡΟΣ

Αύριο ο έλεγχος των ζημιών στις καλλιέργειες του Αλμυρού

αύριο-ο-έλεγχος-των-ζημιών-στις-καλλιέ-457411

Συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες αγρότες

Οι πρώτες εξήντα αιτήσεις για ζημιές από την ισχυρή χαλαζόπτωση της περασμένης Πέμπτης, υποβλήθηκαν χθες στο δήμο Αλμυρού και αφορούν κατεστραμμένες καλλιέργειες σε έκταση 940 στρεμμάτων.

Η υποβολή δηλώσεων ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, με το δήμο Αλμυρού να καλεί ειδικά τους παραγωγούς με ευπαθείς καλλιέργειες να συμπληρώσουν πρώτοι τις δηλώσεις μέχρι και σήμερα Τρίτη.

Οπως επισημάνθηκε, αύριο, Τετάρτη, κλιμάκιο του ΕΓΛΑ θα επισκεφτεί τον Αλμυρό για τον έλεγχο και θα δώσει ιδιαίτερα έμφαση σε καλλιέργειες όπως κηπευτικά, βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλι, χάντρα φασόλι, βιομηχανική ντομάτα αλλά και ελαιόδεντρα και καρυδιές.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ Χρήστο Βασιλάκο, το κλιμάκιο θα ελέγξει τις ζημιές και θα επισκεφθεί εκ νέου τον Αλμυρό. Η υποβολή δηλώσεων θα συνεχιστεί μέχρι τη συμπλήρωση 15 ημερών από την ισχυρή χαλαζόπτωση, με στόχο οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν.

Οπως είναι γνωστό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και την περασμένη Παρασκευή οπότε αναγνώρισε το μέγεθος της ζημιάς σε έκταση περίπου 5.000 στρεμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού, Αριστείδης Καραγιώργος, είπε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η αποτίμηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και οι αγρότες να ενισχυθούν οικονομικά.

«Ηδη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τον Αλμυρό την περασμένη Παρασκευή και πολύ σύντομα, το πιθανότερο αύριο, Τετάρτη, θα ελέγξει επί τόπου τις δηλώσεις των αγροτών ξεκινώντας από εκείνους που έχουν ευπαθείς καλλιέργειες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι, η ισχυρή χαλαζόπτωση διάρκεσε 45 λεπτά της ώρας και έπληξε τις περιοχές Καραγκιόλ, Τσιγκέλι, Αγιος Ιωάννης. Το κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων που επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για κατεστραμμένες καλλιέργειες και πτώση δέντρων σε μία έκταση 4.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου