ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυσαν το έργο του ΚΕΘΕΑ

ενίσχυσαν-το-έργο-του-κεθεα-461173

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία των Γιώτα Νέγκα και Θέμη Καραμουρτίδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία με τους Γιώτα Νέγκα & Θέμη Καραμουρτίδη στο Δημοτικό Θέατρο «Μ. Μερκούρη».

Πάνω από 250 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και του Συλλόγου Οικογένειας & Φίλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Στόχος της συναυλίας ήταν η προβολή του έργου του θεραπευτικού προγράμματος εξωτερικής παρακολούθησης εφήβων και ενηλίκων, το οποίο κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με μεγάλη επιτυχία οι καλλιτέχνες.

Το κοινό απόλαυσε τη μουσική ενισχύοντας παράλληλα το έργο του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ.

Ο Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων είναι αρωγός του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Ενισχύει την παρέμβασή του στον τομέα των ναρκωτικών καθώς εν μέσω κρίσης οι πόροι έχουν μειωθεί στα 16 εκατομμύρια ευρώ από 22 που ήταν πριν από 5 χρόνια.

Είναι χαρακτηριστική η προσφορά αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές όλης της Θεσσαλίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και υποστήριξης σε φυλακισμένους χρήστες.

Επιπλέον, ο Σύλλογος καλύπτει οικονομικά δραστηριότητες των μελών. Ωστόσο, οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. Ο σύμβουλος τοξικοεξάρτησης – υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Γιάννης Μίλτος, ανέφερε ότι τα αιτήματα που αφορούν σε έγκαιρη παρέμβαση και μάλιστα σε μικρές ηλικίες έχουν αυξηθεί κυρίως στο Βόλο.

Το ΚΕΘΕΑ έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Βόλου, ώστε να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση όταν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα σε μαθητές πριν αυτό ξεφύγει από το προκαταρκτικό στάδιο, αλλά και για περιπτώσεις παιδιών που διώκονται είτε για χρήση ουσιών είτε για άλλες μορφές παραβατικότητας.

Αναλυτικά το ΚΕΘΕΑ λειτουργεί τρεις δομές, το πολυδύναμο συμβουλευτικό κέντρο στη Νέα Ιωνία, Μονάδα Θεραπείας και Επανένταξης στο Βόλο και τμήμα εκπαίδευσης και έρευνας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου