ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς προβλήματα η εξέταση των αγγλικών

χωρίς-προβλήματα-η-εξέταση-των-αγγλικ-464635

Συνέχεια σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το ελεύθερο σχέδιο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικά μαθήματα με τους υποψηφίους να δοκιμάζονται στα αγγλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα θέματα έφτασαν στο εξεταστικό κέντρο του 2ου Λυκείου Βόλου χωρίς καθυστέρηση και η εξέταση ξεκίνησε στις 10.50 και ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι.

Τα θέματα των πανελληνίων σύμφωνα με πληροφορίες από εκπαιδευτικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ήταν βατά αν και σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίστηκαν πιο δύσκολα.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους εκπαιδευτικούς, είχαν την κατάλληλη δυσκολία για είσοδο σε σχολές αγγλικής φιλολογίας και δεν είχαν αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χρονιές.

Από σύνολο 313 υποψηφίων, οι απόντες ήταν 133. Οι πανελλήνιες για τα ειδικά μαθήματα θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο Σχέδιο, σήμερα, Πέμπτη και αύριο Παρασκευή με το Γραμμικό Σχέδιο, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και των Ισπανικών.

Οι υποψήφιοι της Μαγνησίας δίνουν εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη σε τρία εξεταστικά κέντρα ανάλογα με το αρχικό τους γράμμα. Συγκεκριμένα σήμερα, Πέμπτη, 18 Ιουνίου, δίνουν εξετάσεις στις 8.30 το πρωί στο ελεύθερο σχέδιο στη Θεσσαλονίκη.

Στο Γ’ Γενικό Λύκειο Εύοσμου θα εξεταστούν οι μαθητές που τα αρχικά τους επίθετα ξεκινούν από Α – ΚΟΤ, στο 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης οι μαθητές που τα αρχικά τους ξεκινούν από ΚΟΥ- Ρ και στο 30ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης όσοι τα επίθετά τους ξεκινούν από Σ- Ψ.

Αύριο, Παρασκευή, 19 Ιουνίου, εξετάζονται στο γραμμικό σχέδιο στη Θεσσαλονίκη στις 8.30 το πρωί στα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις Αρμονίας (Δευτέρα, 22/6) και Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων (Τρίτη, 23/6). Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24/6, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου