ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία φοροτεχνικών για τις φορολογικές ~ Ζητούν παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου

διαμαρτυρία-φοροτεχνικών-για-τις-φορ-466129

Οι επαγγελματίες προτείνουν ενοποίηση των δόσεων

Δυσαρεστημένοι, πιεσμένοι, αγανακτισμένοι με τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι οι φοροτεχνικοί Μαγνησίας, οι οποίοι θα συμμετέχουν σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοροτεχνικών στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Η απειλή λήξης του χρόνου υποβολής στις 30 Ιουνίου, καθώς η προθεσμία δεν παρατάθηκε ακόμη επίσημα μέχρι τέλος Ιουλίου, είναι σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια των επαγγελματιών του κλάδου. Οι φοροτεχνικοί θεωρούν ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε μέχρι τέλος Ιουλίου και ζητούν παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου, με ενοποίηση των δόσεων για εκείνους τους φορολογούμενους που θα καθυστερήσουν την υποβολή.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία χωρίς δική μας ευθύνη και υπαιτιότητα» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Μπουρμπούλιας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Μέχρι τέλος Ιουλίου αντικειμενικά δεν προλαβαίνουμε για να φέρουμε εις πέρας τη διαδικασία. Ο κόσμος δεν εκδηλώνει το αντίστοιχο ενδιαφέρον και δεν ξεκινά τη διαδικασία. Σκέφτονται ότι θα πληρώσουν το φόρο νωρίτερα, εάν βιαστούν. Δεν μπορούμε ούτε υπεράνθρωποι να γίνουμε, ούτε να αφήσουμε τις άλλες διαδικασίες που τρέχουν, όπως είναι οι ενημερώσεις βιβλίων, η καταχώριση των τιμολογίων, το κλείσιμο ισολογισμών, οι δημοσιεύσεις ΓΕΜΗ, οι ρυθμίσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία».

Οι φοροτεχνικοί, είπε ο κ. Μπουρμπούλιας, αντιμετωπίζουν επιπλέον το πρόβλημα με τους μεγάλους φόρους. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, με αποτέλεσμα να κάνουμε ψυχολογική υποστήριξη, να δίνουμε ακόμη και υπογλώσσια. Την ίδια στιγμή, το περιθώριο που έχουμε για να φέρουμε εις πέρας τη διαδικασία είναι το ένα δέκατο από αυτό που χρειαζόμαστε. Ολα αυτά δημιουργούν, μια κατάσταση ασφυκτική» είπε ο ίδιος.

Προς επίρρωση επικαλέστηκε και τα ακραία παραδείγματα φορολόγησης πολιτών που ακόμη και σήμερα αποφασίζεται πως θα φορολογηθούν και βέβαια τα προβλήματα που παρουσιάζει το Taxis.

«Η υποβολή συνεχίζεται με ρυθμούς χελώνας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας αλλά και των τεχνικών προβλημάτων. Χθες το βράδυ το σύστημα παρουσίασε νέα προβλήματα και έβγαζε εκτός εφαρμογής τους χρήστες όποτε προσπαθούσαν να αντλήσουν στοιχεία» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου