ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλία

ισχυρές-καταιγίδες-και-χαλαζοπτώσει-466598

Σε αυξημένη ετοιμότητα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προβλέπει για τη Θεσσαλία τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, θα επικρατήσουν από σήμερα το βράδυ και θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ καλεί σε τήρηση των ασφαλών κανόνων κολύμβησης και πρόσδεσης σκαφών τους λουόμενους και τους ιδιοκτήτες και χειριστές σκαφών αντίστοιχα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα Τετάρτη, και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους. Αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως στα Κεντρικά και τα Βόρεια θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Μεθαύριο Παρασκευή ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με ισχυρές βροχές.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κτλ. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης του καιρού.

Οι λουόμενοι συστήνεται όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης, οι δε στρατιωτικές αρχές παρακαλούνται όπως σε περίπτωση εντοπισμού μέσω των παρατηρητηρίων τους τυχόν περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή που εποπτεύουν, να ενημερώσουν άμεσα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για ανάληψη ενεργειών και ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο απευθύνεται και σε Ναυταθλητικούς και Αλιευτικούς Συλλόγους, ζητώντας ενημέρωση των μελών τους. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Επιπλέον, οι ναυτικοί πράκτορες θα πρέπει να ενημερώσουν τους πλοιάρχους των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στο τηλέφωνο: 2421353800&108.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου