ΤΟΠΙΚΑ

Σύμπλευση περιπτερούχων – αναπήρων για το θέμα της μετατόπισης περιπτέρων

σύμπλευση-περιπτερούχων-αναπήρων-γ-469034

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σημερινής συνάντησης των αναπήρων και θυμάτων πολέμου με το δήμαρχο Βόλου

Αμετακίνητοι στη θέση τους ότι η μετατόπιση ενεργών περιπτέρων από το κέντρο της πόλης θίγει τη βιωσιμότητά τους, την τύχη και το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους ήταν χθες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση οι περιπτερούχοι.

Ωστόσο, η Συνέλευση θα αναμένει την έκβαση της σημερινής συνάντησης, που θα έχει στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Μαγνησίας, Θανάσης Κουτσός και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων με το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και μετά θα λάβει αποφάσεις.

«Θα περιμένουμε να δούμε εάν θα βρεθεί λύση στη συνάντηση. Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα σε κοινή γραμμή με τους αναπήρους, γιατί κι εκείνοι θίγονται καθώς τα κουβούκλια είναι δικά τους» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας Βασίλης Τόπας.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι περιπτερούχοι θα κινηθούν νομικά. «Αν τίθεται θέμα μετατόπισης χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μη θιχτούν οι εκμισθωτές και οι ενοικιαστές χάσουν τη δουλειά τους, θα κινηθούμε νομικά» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης πρόσθεσε ότι: «Εχουμε χρηματικές διεκδικήσεις, καθώς θα χάσουμε τη δουλειά μας και θα μείνουμε στο δρόμο. Θα προσφύγουμε επιπλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης, εάν δεν υπάρξει ανάκληση, γιατί θεωρείται άκυρη, καθώς δεν συντάχθηκε καμία μελέτη ούτε έγινε καινούργια χωροθέτηση περιπτέρων».

Ο ίδιος πάντως, είπε ότι «θέλουμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι όλοι να βρούμε μία χρυσή τομή. Δεν μπορεί να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς. Θίγονται και οι ανάπηροι και ισάριθμες οικογένειες περιπτερούχων» πρόσθεσε.

Οι περιπτερούχοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο μετακίνησης ενεργών περιπτέρων από το κέντρο της πόλης. Εάν όντως τίθεται θέμα κινητικότητας ΑμεΑ, αντιπροτείνουν μεταφορά σε κοντινά από τα αρχικά σημεία ώστε να μην χάσουν τα περίπτερα την εμπορική τους ισχύ και οι ενοικιαστές τη δουλειά τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου