ΤΟΠΙΚΑ

Μπλακ άουτ στο Taxis

μπλακ-άουτ-στο-taxis-473838

Καθηλωμένοι λογιστές – φοροτεχνικοί, ενώ τρέχουν διαδικασίες

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές εφαρμογές. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάστασή του. Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας».

Αυτό ήταν το μήνυμα που εμφανίστηκε χθες στο Taxis στις 4 το απόγευμα ενώ λογιστές – φοροτεχνικοί προσπαθούσαν να διεκπεραιώσουν φορολογικές διαδικασίες.

Στον αέρα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας τινάχτηκε το Taxis. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, Αλέκος Κεχαγιάς, είπε ότι οι οικονομολόγοι είναι υποχρεωμένοι, ενώ τρέχουν προθεσμίες να κάθονται με σταυρωμένα χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά προβλήματα με τις εφαρμογές ξεκίνησαν από αρχές της εβδομάδες με το σύστημα του Taxis να τρέχει με βασανιστικούς ρυθμούς σε συγκεκριμένα διαστήματα.

Χθες πρωινές ώρες ο κ. Κεχαγιάς είπε ότι το σύστημα υπολειτουργούσε εκ νέου και η αποστολή αιτήσεων γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Νέα …απόφαση

Εκπληκτοι έμειναν χθες λογιστές – φοροτεχνικοί όταν ενημερώθηκαν ότι προχθές εκδόθηκε πολιτική απόφαση με την οποία καλούνται όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει επιδοτήσεις το 2014 και αφορούσαν τα έτη 2013 και πριν, να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε το υπουργείο να τους φορολογήσει για την εισφορά αλληλεγγύης.

Το εισπρακτικό αποτέλεσμα αυτών των τροποποιητικών δηλώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κόσμο των οικονομολόγων, θα είναι «πενταροδεκάρες». Ωστόσο, θα ταλαιπωρηθεί ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των φορολογούμενων που έλαβαν με καθυστέρηση τις επιδοτήσεις και θα πληρώσουν αμοιβές για την κατάθεση αυτών των γραφειοκρατικών δηλώσεων.

Μεγάλη ταλαιπωρία θα υπάρξει και για τους λογιστές αλλά και υπηρεσίες με τους συνοδευτικούς ελέγχους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου