ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν σήμερα οι λογιστές

απέχουν-σήμερα-οι-λογιστές-474144

Για τη μικρή προθεσμία υποβολής δηλώσεων – Καμία συναλλαγή με το Taxis

Απέχουν σήμερα από κάθε συναλλαγή με το Taxis οι οικονομολόγοι – λογιστές. Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τη μικρή προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία διοργανώνεται στη 1 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, από τη Διαδικτυακή Παρέμβαση Λογιστών Φοροτεχνικών.

Ο ΣΟΛ Μαγνησίας καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση. Οπως γράφει και στην αφίσα που θα αναρτήσει, «συμμετέχουμε στην πανελλήνια διαμαρτυρία των λογιστών γιατί το υπουργείο δεν μας αντιμετωπίζει ως ανθρώπους αλλά σαν υπολογιστές. Για να καταλάβει το υπουργείο ότι οφείλει να εφαρμόζει πρώτα αυτό τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν κάνουμε καμία συναλλαγή με το Taxis. Κλείνουμε τα γραφεία μας τις ώρες που θα διαρκεί η διαμαρτυρία στην Αθήνα μπροστά από το υπουργείο».

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΟΛ Μαγνησίας, Αλέκος Κεχαγιάς υπενθύμισε ότι το υπουργείο έθεσε σε λειτουργία την εφαρμογή με δίμηνη και πλέον καθυστέρηση χωρίς να παρατείνει αντίστοιχα την προθεσμία υποβολής. Επιπλέον, εξέφρασε τη διάχυτη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο των οικονομολόγων, καθώς υπήρξαν και συνεχίζουν να υφίστανται πολλά προβλήματα. «Το υπουργείο ερμηνεύει το Νόμο εντελώς παράνομα, ενώ εκδίδει αντικρουόμενες αποφάσεις με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δαπανών. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως το θολό φορολογικό τοπίο για τους αγρότες και η απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου» συμπλήρωσε.

Η Διαδικτυακή Παρέμβαση Λογιστών – Φοροτεχνικών καλεί σε «διαμαρτυρία τον κλάδο εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των συναδέλφων, ενάντια στη στάση του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της μικρής προθεσμίας που έχουμε στη διάθεση μας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως 30/06/2015, αντί της ορθής και όπως ορίζει ο Νόμος 5μηνης διάρκειας. Καθώς επίσης και της εφαρμογής του Νόμου 4172/2013 που παράγει απαράδεκτα και απάνθρωπα αποτελέσματα εξωφρενικής επιβάρυνσης φορολογούμενων και ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων» καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου