ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα οι συνεδριάσεις του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου

στον-αέρα-οι-συνεδριάσεις-του-αρχιτεκ-477168

Εδώ και ένα μήνα αναβάλλεται διαρκώς η συζήτηση αρχιτεκτονικών θεμάτων επειδή δεν αντικαταστάθηκε μέλος

Στον αέρα είναι εδώ και ένα μήνα οι συνεδριάσεις του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου (ΕΠΑΕ), λόγω συνταξιοδότησης τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα η συζήτηση για δεκάδες θέματα, που αφορούν στον έλεγχο αρχιτεκτονικών μελετών για παραδοσιακούς οικισμούς να αναβάλλεται διαρκώς.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Οπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να συνεδριάζει με αναπληρωματικό μέλος μέχρι τρεις μήνες από τη συνταξιοδότηση μέλους. Ωστόσο, αν και πέρασε το εν λόγω διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν όρισε μέχρι σήμερα τακτικό μέλος, με αποτέλεσμα το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο να μην μπορεί να συγκληθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη Διοικούσα, η καθυστέρηση αυτή παρατηρείται παρά το γεγονός ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας παρενέβη πριν τρεις εβδομάδες με έγγραφό του στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, προειδοποιώντας ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και για να μην υπάρξουν προβλήματα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα έπρεπε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τακτικού μέλους.

Σε κάθε συνεδρίαση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου συζητούνται τουλάχιστον δέκα θέματα – αρχιτεκτονικές μελέτες, ενώ οι προσκλήσεις για συνεδρίαση κοινοποιούνται με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα.

Πρόκειται και για το κυριότερο θέμα που απασχόλησε τη Διοικούσα Επιτροπή με τον εκπρόσωπό της Μιχάλη Μπαλαρούτσο να παρουσιάζει την κατάσταση ως έχει. Συζήτηση έγινε και για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις Επιτροπές όπου εκπροσωπείται το ΤΕΕ.

Η Διοικούσα Επιτροπή ενημερώθηκε και για τη μεταφορά περιπτέρων από το κέντρο με σκοπό την απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων από τον εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου, Τάσο Σαλίων, που τάχθηκε θετικά στην πρόταση του δήμου. Η συνεδρίαση αποφάσισε ότι επιπλέον θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα ευαισθητοποίηση και να υπάρξει συνεργασία με τους περιπτερούχους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την ακριβή χωροθέτηση των περιπτέρων.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, το ΤΕΕ συζήτησε και για το νομοσχέδιο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, καθώς με τις αλλαγές που προβλέπονται επί της ουσίας οι δαπάνες καταργούνται και αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση.

Η συνεδρίαση «παρατήρησε» ότι το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ ήταν πανελλαδικά το μοναδικό, που ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στην ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Σχετικά με το άρθρο 36 για την αποποινικοποίηση οφειλετών και την κατάργηση των προσωποκρατήσεων, το ΤΕΕ έστειλε τις προτάσεις του για την ακύρωσης της επιβολής αύξησης εισφορών, την απεμπλοκή των άνεργων μηχανικών από τις ασφαλιστικές εισφορές και την κατάργηση των διατάξεων που αφορούν στο ΚΕΑΟ, καθώς αυτό είναι που εκκινεί και όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου