Ανταπόκριση στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τελευταία ενημέρωση: 2015-06-09, 15:15:21
Από τη χθεσινή εκδήλωση στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ
Ανταπόκριση στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Συγκρότηση 13 Επιτροπών για τα προβλήματα των επαγγελματιών

Με χαλαρό ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων για ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, που λήγει στις 26 Ιουνίου. Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Βόλου, Χρήστος Τσαμπρινός είπε ότι η Εφορία αναμένει αθρόα προσέλευση όταν στενέψουν τα περιθώρια ένταξης, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ήδη έχουν υποβληθεί 11.000 αιτήσεις.

Ο ίδιος ενημέρωσε τους επαγγελματίες για όλα τα θέματα ώστε να είναι προετοιμασμένοι, όταν υποβάλλουν τις δηλώσεις, όπως και γι’ αυτό της φορολογικής ενημερότητας και τις παρακρατήσεις ποσών ή όχι. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, γνωστοποίησε τις 13 Επιτροπές που συγκρότησε η ΟΕΒΕΜ με στόχο οι επαγγελματοβιοτέχνες να έχουν συμβουλές για τα πάσης φύσεως θέματα που τους απασχολούν ακόμη και νομικές, δωρεάν.

 

Ανταπόκριση

«Μεγάλη ευκαιρία αποτελεί η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο» είπε ο κ. Τσαμπρινός. Οπως εξήγησε, όλα τα χρέη εκτός από τα πρόσφατα δημιουργηθέντα (του 2015 για τα οποία υπάρχει η παλιά ρύθμιση των 12 δόσεων), μπαίνουν στην καινούργια ρύθμιση. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική» συμπλήρωσε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογικής ενημερότητας παρέχοντας αναλυτική ενημέρωση πότε γίνεται συμψηφισμός των χρεών ή επιστρέφονται οι οφειλές και μεταξύ άλλων για τα ποσά που παρακρατούνται ή όχι με τις μεταβιβάσεις.

 

Οι δεκατρείς Επιτροπές

Από την πλευρά του, ο κ. Τρύφωνας Πλαστάρας απαρίθμησε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι ΟΕΒΕΜ σους πρώτους μήνες που μετρούν οι νέες Διοικήσεις, τονίζοντας ότι στόχος είναι «οι επαγγελματοβιοτέχνες να έρθουν κοντά στις Ομοσπονδίες. Μάλιστα, ανακοίνωσε τη συγκρότηση δεκατριών Επιτροπών που θα παρέχουν δωρεάν ενημέρωση στους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που έχουν με τα δάνεια, τις οφειλές, όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Πρόκειται για τις Επιτροπές Προμηθειών, Νομιμοποίησης, Βιοτεχνικού Τμήματος, Εμπορικού Επαγγελματικού Τμήματος, Επιμελητηρίου, Κινητοποιήσεων, Ενημέρωσης& Διακίνησης Υλικού, Οικονομικού Τμήματος, Νομικού Τμήματος, Συμβουλευτικού Τμήματος για δάνεια, Εργων & Προμηθειών, Πρωτογενούς Τομέα και Επαγγελματικών Δανείων.

Σε αυτές τις Επιτροπές συμμετέχουν μέλη και πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι στη Διοίκηση. Δηλαδή πέραν της Διοίκησης που αποφασίζει, οι Επιτροπές θα συνεδριάζουν μόνες τους και τα θέματα που θα έχουν η κάθε μία θα τα φέρνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στο Οικονομικό Τμήμα. Πλέον η Ομοσπονδία θα έχει Οικονομολόγο, ο οποίος θα δίνει συμβουλές προς τις επιχειρήσεις δωρεάν. Το Νομικό Τμήμα, που θα έχει δικηγόρο, θα δίνει συμβουλές για τα έργα και τις προμήθειες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=