ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εν αναμονή οδηγίας τα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου για τις βραδινές πτήσεις

εν-αναμονή-οδηγίας-τα-αεροδρόμια-σκιά-481693

Εν αναμονή έκδοσης νόρμας για τις νυχτερινές πτήσεις βρίσκονται τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου μετά τη λήξη της πιστοποίησης των ραδιοβοηθημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Καλογερόπουλο, ειδικό σε θέματα τηλεπικοινωνιών, χθες υπήρξαν θετικές εξελίξεις καθώς C130 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στα αεροδρόμια προκειμένου να διαπιστώσουν εάν με τον υπάρχοντα εξοπλισμό μπορούν τα αεροδρόμια να συνεχίζουν να εκτελούν νυχτερινές πτήσεις με τη βοήθεια των ραδιοβοηθημάτων της Σκύρου, Θεσσαλονίκης και Αθηνών, τα αεροδρόμια των οποίων προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα της γνωμάτευσης. Εκτιμούμε όμως ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις» είπε ο ο κ. Θεόδωρος Καλογερόπουλος, ειδικός σε θέματα τηλεπικοινωνιών, υπεύθυνος στο τμήμα επικοινωνιών της ΥΠΑ. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει βλάβη στα ραδιοβοηθήματα αλλά έληξε η πιστοποίησή τους και γι’ αυτό απαιτείται επιθεώρηση. Την άλλη Παρασκευή πρόσθεσε θα υπάρξει απάντηση από τη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν δοθεί η οδηγία που να δίνει το πράσινο φως τα αεροδρόμια θα έχουν πρόβλημα στις βραδινές πτήσεις.

Βάση διαδικασιών τα ραδιοβοηθήματα επιθεωρούνται κάθε οκτώ μήνες και η παράταση ενός μηνός που είχε δοθεί, έληξε χθες τόσο για το ραδιοβοήθημα που βρίσκεται στη Σκόπελο, όσο και για το ραδιοβοήθημα της Αγχιάλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου