ΤΟΠΙΚΑ

Γύρισαν την πλάτη στις εκλογές οι μηχανολόγοι – ηλεκτρολόγοι

γύρισαν-την-πλάτη-στις-εκλογές-οι-μηχα-481922

Με πρωτόγνωρη αποχή πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές στο Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων.

Από σύνολο 364 εγγεγραμμένων μελών στην κάλπη που στήθηκε στον γ’ όροφο του ΤΕΕ Μαγνησίας, προσήλθαν μόνο 67 μηχανικοί.

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Ενωτική Κίνηση Η-Μ Μηχανικών που έλαβε 30 ψήφους και εξέλεξε τους Σωκράτη Μάρκο και Αναστάσιο Φασουλίδη.

Δεύτερο σε ψήφους (25) αναδείχτηκε το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο που έβγαλε δύο έδρες και εξέλεξε τους Γιώργο Αλπάκη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, και Σταμάτη Βακούλα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η Συσπείρωση Μηχανικών έλαβε οχτώ ψήφους και εξέλεξε τον κ. Ανδρέα Παλιόπουλο και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση έλαβε τέσσερις ψήφους και δεν πήρε καμία έδρα.

Κρίσιμες οι εκλογές

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Αλπάκης, θα έχει πρώτο μέλημά του να φέρει τους μηχανικούς κοντά στο Σύλλογο.

Οπως εξήγησε, οι εκλογές που διεξήχθησαν είναι κρίσιμες, γιατί ο κλάδος παραπαίει. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε τρομερά προβλήματα. Έχουμε προβλήματα επιβίωσης. Οι περισσότεροι μηχανικοί δεν έχουν να βγάλουν το μήνα.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Υπάρχουν κάποιες θέσεις αρκεί οι συνάδελφοι να έρθουν κοντά στο Σύλλογο. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα.

Μέλημά μας θα είναι ακριβώς αυτό. Γενικά υπάρχει απαξίωση για τα πολιτικά της χώρας και φαίνεται αυτό και σε εμάς», συμπλήρωσε.

Αναφερθείς στα θέματα που καίνε το κλάδο είπε ότι: «τα κυριότερα είναι η ανεργία και η οικονομική δυστοκία. Είναι πάρα πολύ μεγάλες, αυτήν τη στιγμή οι εισφορές στο ασφαλιστικό. Ειδικά ένας μέσος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίες δεν μπορεί να τις καλύψει.

Οι οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ έχουν αυξηθεί και αυτήν τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για τις παλιές να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα», κατέληξε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου