Εκλιπαρεί για μεροκάματο ~ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-06-07, 22:50:04
Εκλιπαρεί για μεροκάματο ~ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Μητέρα τριών παιδιών, καρκινοπαθής, η οποία ζει την οικογένειά της με συσσίτιο 

«Δεν αντέχω άλλο να ζητιανεύω. Θέλω ένα μεροκάματο. Συνέχεια σκέφτομαι να αυτοκτονήσω». Δραματικό ξέσπασμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από 53χρονη Βολιώτισσα καρκινοπαθή, μητέρα τριών παιδιών, ένα εκ των οποίων ανήλικο. Ενα χρόνο μετράει άνεργη η γυναίκα μετά από 5μηνη απασχόληση σε πρόγραμμα, ο σύζυγός της πέντε. Ο μεγάλος γιος της κατοικεί μία στο σπίτι της με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, μία στην πεθερά του. Ο μικρός γιος, μαθητής Γ’ Γυμνασίου, πούλησε τα DVD από το play station, ώστε το σπίτι να έχει ψωμί... Η ίδια δεν έχει κάνει καν φαρμακευτική περίθαλψη, καθώς παρά το γεγονός ότι έχει βιβλιάριο, τα λεφτά δεν φτάνουν για τη συνδρομή. 

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ 

Υπό τη σκέψη ότι θα της κόψουν το ρεύμα, ότι η Εκκλησία θα κλείσει στις 16 Ιουνίου και δεν θα μπορεί να τρέφεται η οικογένειά της από το συσσίτιο, ότι η 77χρονη ανήμπορη μητέρα της, ίσως να μην μπορεί αύριο να τους πληρώσει το ενοίκιο, η 53χρονη λύνει τη σιωπή της. Θέλει ένα μεροκάματο. Δεν ήταν, όπως εξηγεί, ποτέ ζητιάνα. Πριν το 5μηνο πρόγραμμα βοηθούσε ένα παππού, ενώ παλαιότερα έκανε διάφορες δουλειές και σήμερα έχει κουράγια.

Τα προβλήματα για την οικογένειά της ξεκίνησαν εδώ και δυόμισι χρόνια. Οπως εξηγεί η ίδια «αν και από τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες, το κακό παράγινε. Παλαιότερα προέκυπταν κάποιες δουλίτσες, έκανε ένα βάψιμο ο σύζυγος, έβρισκε εποχιακή απασχόληση η κόρη, ενώ και η ίδια δούλεψε στο 5μηνο πρόγραμμα. Σήμερα, η κατάσταση είναι απελπιστικά στάσιμη». Ο 63χρονος σύζυγός της δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη, καθώς δεν έχει συμπληρωμένα ένσημα τα πέντε τελευταία έτη και παραμένει άνεργος εδώ και πέντε χρόνια. Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως και η ίδια. Η κόρη έχει να δουλέψει τρία χρόνια.

Το ενοίκιο ύψους 350 ευρώ για το σπίτι της 53χρονης και της κόρης της, που κατοικεί στον κάτω όροφο, αυτό το μήνα βγήκε με έλλειμμα 50 ευρώ. Στην ιδιοκτήτρια χρωστάει συνολικά 10.000 ευρώ και χάρη στην καλή της πρόθεση η οικογένειά της έχει το σπίτι, καθώς συμφώνησαν όταν βγει ο σύζυγος στη σύνταξη να αποπληρώσουν το ποσό.

«Η κατάστασή μας είναι τραγική. Ο μικρός μου γιος που είναι 15χρονών ζει έντονα αυτό το βίωμα. Είναι ένα πολύ καλό παιδί κι έφτασε να πουλήσει τα DVD από τα play station. Πήγαινε νηστικός στο σχολείο. Ηταν πολύ καλός μαθητής πέρυσι, φέτος όμως δεν έφτασε ούτε τη βάση. Ο μεγάλος γιος, ο παντρεμένος, σκέφτεται να αφήσει την οικογένειά του εδώ και να αναζητήσει εργασία εκτός νομού», προσθέτει η ίδια με δάκρυα στα μάτια.

Η 53χρονη δεν έχει λόγια για να περιγράψει την κατάσταση. Εχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή, καθώς δεν έχει χρήματα για τη συνδρομή που απαιτείται. Και αν είχε, πώς να τα διέθετε εκεί; Οπως η ίδια είπε, πρόσφατα προσποιήθηκε ότι δεν ήταν στο σπίτι όταν την επισκέφτηκε το συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Οι οφειλές είναι συνολικά 4.000 ευρώ!

«Εκανα διακανονισμό να πληρώνω το μήνα 174 ευρώ συν τα τρέχοντα. Μία - δύο φορές κατάφερα να πληρώσω τους λογαριασμούς, πουλώντας κεντήματα. Μετά δεν τα κατάφερα. Ηρθαν να κόψουν το ρεύμα και δεν τους άνοιγα. Ο τελευταίος λογαριασμός προειδοποιεί με διακοπή», συμπλήρωσε.

Η γυναίκα ζητάει ένα μεροκάματο και οικονομική ενίσχυση. «Ας βρω μια δουλειά και ας μου δίνουν λιγότερα χρήματα. Αρκεί να ζει η οικογένειά μου αξιοπρεπής. Να σταματήσω αυτό το πράγμα, να ζητιανεύω. Δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Εχω δουλέψει σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, εργοστάσια, έχω κρατήσει παππούδες. Δυστυχώς όμως σήμερα όπου κι αν απευθυνθώ κανένας δεν ανταποκρίνεται. Ψάχνω παντού. Το παιδί πάει Γ’ γυμνασίου και δεν έχω να του δώσω ούτε ένα ευρώ. Είναι αμαρτία», προσθέτει.

Ο φόβος για το αύριο είναι κάτι περισσότερο από έντονος για την οικογένεια της 53χρονης. «Η Εκκλησία θα σταματήσει το συσσίτιο στις 16 Ιουνίου, ενώ το ρεύμα έχει προειδοποίηση για διακοπή. Η κατάσταση είναι τραγική», καταλήγει η 53χρονη, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ο αριθμ. Λογαριασμού της στην Εθνική Τράπεζα είναι 202/621731-13 και το IBAN: GR6701102020000020262173113.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=