ΤΟΠΙΚΑ

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο Π. Καμμένος

αισιόδοξος-για-τις-διαπραγματεύσεις-482946

Παρέστη σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε χθες από το Βόλο όπου παρέστη στη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις τους με την άφιξή του στο Βόλο ο κ. Καμμένος είπε ότι «η Ελλάδα έχει μία συγκεκριμένη πρόταση. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει μία συγκεκριμένη εντολή να φτάσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι εκεί, που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός και έχοντας την εθνική μας κυριαρχία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτή η πρόταση είτε θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές και από τους εταίρους είτε από κει και πέρα θα πρέπει να ξέρουν ότι τα όριά μας έχουν εξαντληθεί». Δηλώνοντας αισιόδοξος ο υπουργός είπε ότι «οι δανειστές θα αντιληφθούν πλέον ότι δεν μπορούν να απαιτήσουν την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας μίας ολόκληρης χώρας και την εξαθλίωση ενός λαού».

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές, απέρριψε το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «υπάρχει εντολή εκφρασμένη», ενώ αναφέρθηκε και στην προχθεσινή εικόνα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, η οποία όπως ισχυρίστηκε έδειξε ότι «δεν υπάρχει καν αντιπολίτευση».

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για παλαιότερη δήλωσή του ότι «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» κι απάντησε ότι «ο ελληνικός λαός εκφράστηκε δημοκρατικά στις 25 Ιανουαρίου και έδωσε εντολή στη κυβέρνηση αυτή, στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητες Ελληνες να προχωρήσουμε σε κάποιες διαπραγματεύσεις μέχρι ενός σημείου που αντέχει.

Από κει και πέρα δεν μπορούμε να εξαθλιώνουμε τον ελληνικό λαό. Εάν θέλουν να το κάνουν Κούγκι θα το κάνουν εκείνοι οι οποίοι δεν θα δεχτούν μία πρόταση, η οποία φτάνει στο όριο της λαϊκής εντολής. Θα το κάνουν δηλαδή οι ίδιοι οι δανειστές» κατέληξε.

Νωρίτερα ο υπουργός έγινε θερμά αποδεκτός από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Σεβασμιώτατο Μητοπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο, την υπεύθυνου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκο Τσούκα, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού για τη σύσταση του φορέα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου