ΤΟΠΙΚΑ

Καταργούν τις δαπάνες για τις εκτός έδρας μετακινήσεις

καταργούν-τις-δαπάνες-για-τις-εκτός-έδ-483331

Αντιδρά το ΤΕΕ – Σημαντική μείωση στις αποδοχές τους θα δουν οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι

Ανω – κάτω είναι οι μηχανικοί με το νομοσχέδιο για τις μετακινήσεις των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αυτό καταργεί επί της ουσίας τις δαπάνες για τις εκτός έδρας μετακινήσεις.

Για το θέμα προτίθεται να παρέμβει με έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Αλέκο Φλαμπουράρη με κοινοποίηση και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, είπε ότι «το Νομοσχέδιο βάζει ως όριο για τις δαπάνες στις εκτός έδρας μετακινήσεις τα 160 χιλιόμετρα από 40-45 χιλιόμετρα που είναι μέχρι σήμερα.

Οι ακτίνες όλης της Περιφέρειας Μαγνησίας είναι μικρότερες από 160 χιλιόμετρα με εξαίρεση το Τρίκερι. Ομως, οι μηχανικοί του δήμου Βόλου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν θα μπορούν να καλύψουν τις αυτοψίες. Οι μηχανικοί του δήμου Βόλου είναι υπεύθυνοι για τις ρευματοδοτήσεις στις οικοδομές σε ολόκληρο το Πήλιο, ενώ οι μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας για όλα τα έργα σε όλο το Νομό» εξήγησε η ίδια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών σημειώνει η κ. Καπούλα χαρακτηρίζει απαράδεκτο το Νομοσχέδιο για τις μετακινήσεις εντός – εκτός έδρας στο Δημόσιο. Το έγγραφό της θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Το έγγραφο της ΕΜΔΥΔΑΣ

Οπως σημειώνει η ΕΜΔΥΔΑΣ στους αρμόδιους υπουργούς: «Με έκπληξη και αγανάκτηση, ανακαλύψαμε την χωρίς καμιά ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους Φορείς του Δημοσίου και σε ό,τι μας αφορά ιδιαίτερα, αφού η φύση του έργου των Διπλ. Μηχανικών το επιβάλλει, πρωτοβουλία του κ. Μάρδα να καταθέσει σχέδιο νόμου για τις μετακινήσεις στο Δημόσιο. Φυσικά εκτός του απαράδεκτου περιεχομένου που στην ουσία καταργεί την κάλυψη των εξόδων κατά την εκτός έδρας μετακίνηση των Διπλ. Μηχανικών, επιβάλλεται να σχολιαστεί και η «δημοκρατική ευαισθησία» του υπουργού να το θέσει σε Δημόσια διαβούλευση για περίπου πέντε (5) ολόκληρες μέρες, εκ των οποίων οι τρεις (3) επίσημες αργίες.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο καταγράφουμε τις απόψεις μας στο συνημμένο κείμενο. Τέλος προκειμένου να περιφρουρήσουμε ό,τι απέμεινε από τις λεηλατημένες αποδοχές μας, (από τον συγκεκριμένο υπουργό είχαμε και προηγούμενο πλήγμα με την κατάργηση της υπερβάλλουσας του 25% μείωσης των αποδοχών, που επέβαλλε με εγκύκλιό του, σε όσους έκαναν το «λάθος» να μετακινηθούν) και κυρίως την αξιοπρέπειά μας και τον επιστημονικό μας ρόλο καθώς και την διαχρονική συμβολή μας στις τεχνικές υποδομές της χώρας που συνδέονται αυτονόητα με την ανάπτυξη αυτού του τόπου, εάν δεν αποσυρθεί το σ/ν, θα ξεκινήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αφού αυτή η κυβερνητική πολιτική δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο. Καλούμε όλα τα μέλη μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα».

Αλλά θέματα της Διοικούσας

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής προκλήθηκαν να παραστούν όλοι οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ στις Επιτροπές προκειμένου να καταγραφούν προβλήματα λειτουργίας και δεοντολογίας. Συγκεκριμένα θα παραστούν εκπρόσωποι του ΤΕΕ στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Ενστάσεων), στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενότητας, στο Τεχνικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Αυθαιρέτων. Μεταξύ άλλων, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει και τις αστικές αναπλάσεις στο δήμο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου