ΑΛΜΥΡΟΣ

Επικερδής σύμβαση για τη μεταφορά αποβλήτων των σφαγείων Αλμυρού

επικερδής-σύμβαση-για-τη-μεταφορά-απο-485060

Η Κοινωφελής γλιτώνει μεταφορικά και επιπλέον απασχόληση προσωπικού

Την αποκομιδή και μεταφορά των αποβλήτων κατηγορίας 1,2,3 από τα δημοτικά σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας στη Λάρισα από την ίδια την εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείρισή τους και όχι από τα σφαγεία πέτυχε η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμυρού.

Η ετήσια σύμβαση που υπέγραψε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς και Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής, με τη Βιομηχανική Αγορά Κρεάτων Λάρισας Α.Ε. Βακρέλα κερδίζει τα μεταφορικά, την απασχόληση του προσωπικού και των οχημάτων του δήμου που πλήρωναν πέρυσι τα δημοτικά Σφαγεία.

Η προσπάθεια μείωσης των εξόδων αλλά και αποκατάστασης του κύρους των δημοτικών σφαγείων του καλλικρατικού δήμου συνεχίζεται.

Ο κ. Μακρής δήλωσε ότι τα δημοτικά σφαγεία μέχρι πέρυσι πλήρωναν τη μεταφορά των αποβλήτων σε Λάρισα και Βέροια. «Με την καινούργια σύμβαση το κόστος αυτό επιβαρύνει την εταιρεία που ανέλαβε τη διάθεση των αποβλήτων.

«Ολες οι συμβάσεις που έχουμε συνάψει για τη λειτουργία των σφαγείων, όπως για τις απεντομώσεις και τον έλεγχο των αποβλήτων και της εσωτερικής υγιεινής, έχουν μειωμένο κόστος σε σχέση με τις προηγούμενες κατά 50%.

Στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος του δήμου κάναμε έρευνα αγοράς και πετύχαμε καλύτερες τιμές. Νομίζω ότι κερδίσαμε πολλά, ενώ τα σφαγεία δουλεύουν άριστα και το κύρος τους έχει αποκατασταθεί απέναντι στους κτηνοτρόφους και τους εμπόρους» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς διευκρίνισε ότι «όταν η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε υπήρχαν απλήρωτοι πολλοί προμηθευτές. Τους ξεπληρώνουμε σιγά – σιγά. Τα σφαγεία ανήκουν στην Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία σηκώνει το βάρος των παλιών οφειλών των πρώην Αναπτυξιακών Σούρπης, Αχιλλείου, Πτελεού και Ανάβρας. Αναγκάζεται ακόμη και να πληρώνει τελεσίδικες αποφάσεις».

Ο ίδιος είπε ότι ξεκαθάρισμα έγινε και με τις συμβάσεις του προσωπικού, ενώ εδώ και ένα μήνα εγκαταστάθηκε σύστημα μηχανογράφησης και η τιμολογιακή πολιτική των σφαγείων έγινε ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή των ιδιωτών.

«Συναισθανόμενοι την οικονομική κρίση οι εκδοροσφαγείς κατέβασαν τις τιμές με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η δουλειά των σφαγείων. Δεν είναι τυχαίο που το Πάσχα καταγράφηκε αύξηση ύψους 30%. Δώσαμε μεγάλο βάρος στην εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων και πλέον έχουμε απτά αποτελέσματα» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου