ΤΟΠΙΚΑ

Γονατίζει η εμπορική αγορά ~ Ενας στους δύο εμπόρους αδυνατεί να καλύψει τη ρύθμιση

γονατίζει-η-εμπορική-αγορά-ενας-στους-485119

ΤΟ Α’ 5ΜΗΝΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 30%

Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει απώλειες ύψους 30% μετρά το ταμείο της αγοράς από την αρχή του 2015 και μέχρι σήμερα με τους εμπόρους να βρίσκονται σε απόγνωση και -σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου από το ΤΕΒΕ- να μην μπορεί ένας στους δύο να ανταποκριθεί στη ρύθμιση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κώστας Τσέλιος, είπε ότι η ανασφάλεια που υπάρχει στους καταναλωτές έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα στα πάντα, ενώ οι υποχρεώσεις του εμπορικού κόσμου τρέχουν.

«Δυστυχώς όλοι ασχολούνται με το πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και συντάξεις. Καλά κάνουν. Ομως, δεν έχει ασχοληθεί κανένας με τον ιδιωτικό τομέα, όπου τα πράγματα φαίνεται ότι θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο» είπε ο ίδιος.

Αναφερθείς στο αγοραστικό ενδιαφέρον, είπε ότι «όλα τα είδη δεν πάνε καλά παρά το γεγονός ότι οι μήνες είναι διαφορετικοί στα ρούχα. Οι καταναλωτές περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Και οι πέντε μήνες του 2015 μας πάνε πίσω» πρόσθεσε.

Το 2015 ο εμπορικός κόσμος ήλπιζε ότι κάτι θα αλλάξει στην αγορά, καθώς τους τελευταίους μήνες του 2014 υπήρχε αυξητική τάση. «Δυστυχώς, το πρώτο πεντάμηνο αποδεικνύεται το χειρότερο της οικονομικής κρίσης. Πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Οπως και να κινηθεί το επόμενο εξάμηνο οι απώλειες που μετράει η αγορά είναι μεγάλες» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ θα επιβεβαιωθεί στις προβλέψεις του ότι το α’ εξάμηνο του 2015 θα μπουν 8.500 λουκέτα.

Οπως είπε, οι έμποροι βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με στοιχεία από το ΤΕΒΕ είπε ο κ. Τσέλιος, ένας στους δύο επαγγελματίες αδυνατεί να τηρήσει τη ρύθμιση γεγονός για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει ότι θα συμβεί εάν δεν υιοθετούνταν οι προτάσεις μας.

Την ίδια στιγμή ο εμπορικός κόσμος είναι υποχρεωμένος να επιβιώνει χωρίς καμία διευκόλυνση, καθώς ούτε οι Τράπεζες ενισχύουν την επιχειρηματικότητα ούτε και οι χονδρέμποροι δείχνουν το παραμικρό περιθώριο ανοχής.

«Αγοράζουμε παραγγελίες της μετρητοίς λόγω του προβλήματος της ρευστότητας. Και στις περιπτώσεις εκείνες που οι προμηθευτές δείχνουν κατανόηση δίνοντας περιθώριο λίγων ημερών, θα κάνουν πίσω. Δεν θα αντέξουν για πολύ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου