ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκαθίσταται ναυαγοσώστης στην παραλία Αλμυρού

εγκαθίσταται-ναυαγοσώστης-στην-παρα-488897

Συγκροτήθηκε και η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Τέλος στο χρόνιο πρόβλημα ναυαγοσωστικής κάλυψης της πολυσύχναστης παραλίας Αλμυρού «Καραγκιόλ» έβαλε η δημοτική αρχή Αλμυρού με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Βόλου «Ελπί-ζω».

Με τη σύμβαση, διάρκειας τριών μηνών, η δημοτική αρχή Αλμυρού αναλαμβάνει να διαθέσει όλα τα απαιτούμενα μέσα για την απασχόληση του ναυαγοσώστη και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση αντίστοιχα, το απαιτούμενο προσωπικό.

Η σύμβαση είναι ύψους 9.448 ευρώ, εκ των οποίων οι 4.940 ευρώ αφορούν στη μισθοδοσία, τα 984 ευρώ στην οριοθέτηση της παραλίας και τα υπόλοιπα χρήματα στο ναυαγοσωστικό υλικό και τα απρόβλεπτα.

Αναλυτικά η δημοτική αρχή προβλέπεται να εφοδιάσει την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Βόλου με φουσκωτή βάρκα, σακίδιο φαρμακείου, φορείο, κιάλια, σωσίβια πλαστικά, σετ μάσκας – αναπνευστήρα, φιάλη οξυγόνου με θήκη, σημαδούρες οριοθέτησης κ.α.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση αναλαμβάνει την ναυαγοσωστική κάλυψη με το απαιτούμενο προσωπικό, το οποίο απαιτείται να είναι εφοδιασμένο με την απαραίτητη άδεια από τη λιμενική αρχή. Επιπλέον, την αμοιβή του άμεσα απασχολούμενου προσωπικού, ενώ ο κάθε ναυαγοσώστης θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα με ένδυμα κολύμβησης καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του και να μπορεί να περιπολεί με σωστική μηχανοκίνητη λέμβο κοντά στο χώρο των λουομένων ή να κάθεται επί του υπάρχοντος βάθρου ναυαγοσώστη.

Ο κάθε ναυαγοσώστης κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του θα παρακολουθεί τους λουόμενους θα είναι σε άμεση ετοιμότητα παροχής βοήθειας και δεν θα εκτελεί άλλη παράλληλη εργασία.

Η δημοτική αρχή όρισε παράλληλα τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Ευάγγελο Καλαντζή ως εκπρόσωπο του δήμου -πρόεδρο της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και αναπληρωτή του το δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Μπλάνη.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο δήμος Αλμυρού είναι υποχρεωμένος να απασχολεί ναυαγοσώστη τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο στο διάστημα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Αυτό δεν συνέβη την προηγούμενη τετραετία με αποτέλεσμα το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης να έχει βεβαιώσει σειρά παραβάσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου