ΤΟΠΙΚΑ

Μοιράστηκαν προβληματισμούς, μετά το «ύποπτο» Ι.Χ. που προσέγγισε 11χρονο

μοιράστηκαν-προβληματισμούς-μετά-το-614999

Πάνω από 200 γονείς παρακολούθησαν την εκδήλωση στα 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας

Αναστατωμένη είναι η σχολική κοινότητα των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας μετά το περιστατικό με τον 11χρονο μαθητή την περασμένη Τετάρτη, που άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν με Ι.Χ. φτάνοντας στο σημείο να κυνηγήσουν το μαθητή λίγα μέτρα έξω από την πόρτα του σπιτιού του όταν εκείνος αρνήθηκε να πάρει τα χρήματά τους για να κάνει τα ψώνια που του ζήτησαν.

Οι Διευθύνσεις των δύο Δημοτικών, που συστεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, πραγματοποίησαν χθες ενημερωτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και πάνω από 200 γονείς των μαθητών.

Οι Διευθυντές των Σχολείων κ. κ. Γιώργος Νάνος, Κώστας Δούλης επικεντρώθηκαν σε θέματα ασφάλειας του σχολείου αλλά και στους κινδύνους που παραμονεύουν από τη χρήση των σύγχρονων μέσων τεχνολογίας.

Ειδικά για την ασφάλεια, τονίστηκε ότι οι επισκέψεις των γονέων στο σχολείο θα πρέπει να περιοριστούν αν όχι εκμηδενιστούν. Οι γονείς, όπως επισημάνθηκε, είναι ασφαλές να αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο του σχολείου και να τα αναμένουν στο ίδιο σημείο μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Με αυτό τον τρόπο δεν διευρύνεται ο κύκλος των ατόμων που εισέρχονται στο σχολικό συγκρότημα και οι Διευθύνσεις ελέγχουν ακριβέστερα τα στοιχεία τους. Αποτρέπεται έτσι ο κίνδυνος ξένος να μπει στο σχολείο με το πρόσχημα ότι είναι συγγενικό πρόσωπο μαθητή.

Οι Διευθυντές επέμειναν ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη που πρέπει να κερδίσουν οι γονείς από τα παιδιά τους, ώστε να υπάρχει η ελευθερία και οι μαθητές να μιλούν για οτιδήποτε τους συμβαίνει, αλλά και να έχουν θάρρος να λένε «όχι», όταν τους ζητηθεί κάτι που τους ενοχλεί ακόμη και αν αυτό το ζητάνε φίλοι.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο ίντερνετ και τη χρήση κινητής τηλεφωνίας με τους εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν ότι οι γονείς είναι επιβεβλημένο να ελέγχουν τις επισκέψεις στους ιστοτόπους που κάνουν οι μαθητές και να ζητήσουν από τον πάροχο δυνατότητες ασφαλούς περιήγησης.

Για το κινητό, επισήμαναν για άλλη μία φορά την επικινδυνότητα της χρήση του τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και υγείας και επανέλαβαν ότι οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο του σχολείου όταν έχουν κάποια ανάγκη είτε κατά τη διάρκεια μαθημάτων είτε σε σχολικές εκδρομές.

Οι γονείς από την πλευρά τους στάθηκαν στην ανάγκη οι πόρτες του σχολικού συγκροτήματος να είναι πάντοτε κλειδωμένες ώστε να μην έχουν πρόσβαση εξωσχολικά άτομα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μοιράστηκαν προβληματισμούς και ανησυχίες, ενώ συμφωνήθηκε να διοργανωθούν εκδηλώσεις με την πρόσκληση ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να ενημερώσουν τα παιδιά, αλλά και τους γονείς σε εξειδικευμένα θέματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου