ΤΟΠΙΚΑ

Περίμεναν τους κλέφτες στα σπίτια τους

περίμεναν-τους-κλέφτες-στα-σπίτια-του-619216

Ένας 27χρονος Βολιώτης με τρεις Αλβανούς, διέπραξαν 11 κλοπές σε καταστήματα

Ενέδρα έξω από το σπίτι έστησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στους κλέφτες, που «ρήμαζαν» ζαχαροπλαστεία και καφετέριες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας εδώ και ένα μήνα.

Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι στο σπίτι 27χρονου Βολιώτη. Τι πρώτες πρωινές ώρες, είδαν το δράστη να επιστρέφει στην οικία του μαζί με έναν 19χρονο Αλβανό.

Οι κλέφτες έσβησαν τις μοτοσικλέτες και κινήθηκαν προς την είσοδο, όταν οι αστυνομικοί έκαναν «ντου».

Ο 27χρονος συνελήφθη και επάνω του διαπιστώθηκε ότι έφερε κλοπιμαία από ζαχαροπλαστείο που οι δράστες «χτύπησαν» μόλις προχθές μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ο 19χρονος Αλβανός κατάφερε να διαφύγει και τελικά ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα, στο σπίτι του και συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους άλλους δύο συνεργούς τους επίσης Αλβανούς ηλικίας 16 και 17 ετών.

Από τις 16 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή οι κλέφτες διέπραξαν έντεκα κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριοι στόχοι τους ήταν καφετέριες αλλά και ζαχαροπλαστεία από τα οποία πολλές φορές έπαιρναν ακόμη και γλυκά αποχωρώντας.

Οι δράστες αποτελούσαν φόβο και τρόμο για τα καταστήματα αφού σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθούσαν τα θύματά και στη συνέχεια δρούσαν.

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση, οι κλέφτες «άνοιξαν» το κατάστημα δύο φορές και τη δεύτερη βρήκαν την κρυψώνα όπου ο ιδιοκτήτης φυλούσε τα χρήματα.

Οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν πάντα σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, έμπαιναν στα καταστήματα καταστρέφοντας τις κλειδαριές με λοστούς.

Αν δεν τα κατάφερναν, δεν δίσταζαν να σπάζουν τις τζαμαρίες προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αφαιρούσαν τα χρήματα που έβρισκαν στην ταμειακές μηχανές.

Κρατούνται και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά αφαίρεσαν από τα καταστήματα 620 ευρώ και διάφορα αντικείμενα αξίας 1.700 ευρώ, ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές εξαιτίας του τρόπου που δρούσαν.

Οι δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν για τη μετάβαση και αποχώρησή τους από τους τόπους τέλεσης των κλοπών κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και μέρος των αφαιρεθέντων από ζαχαροπλαστείο που διέρρηξαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου