ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις σε προϊόντα στην αγορά

ελλείψεις-σε-προϊόντα-στην-αγορά-622779

Καμπανάκι κινδύνου για το μέλλον του κλάδου κρούει ο Σύλλογος Επισκευαστών, Κατασκευαστών Εμπόρων Γεωργικών Βιομηχανικών Δομικών Μηχανημάτων Ανταλλακτικών, καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στις κρίσιμες εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα, Πέμπτη, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ στην οδό Παύλου Μελά 43-45.

Ο κλάδος των επισκευαστών, κατασκευαστών, εμπόρων, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Καραλής, έχει μεγάλη δυναμική και καταφέρνει και επιβιώνει σε συνθήκες κρίσης λόγω του μικρού μεγέθους των επιχειρήσεων και της οικογενειακής λειτουργίας τους.

«Ομως τώρα μπαίνει επιτακτικά το θέμα του μέλλοντος καθώς η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με τον αθέμιτο ανταγωνισμό πολυκαταστημάτων με μη εγνωσμένης αξίας προϊόντα και το παραεμπόριο γονατίζει τις επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Στην αγορά υπάρχουν ελλείψεις στα διατιθέμενα προϊόντα. Ο κ. Καραλής είπε ότι αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στους διαγωνισμούς του Δημοσίου. «Στις επιχειρήσεις υπάρχουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά όπως φίλτρα αέρος, ακρόμπαρα, μπαταρίες. Οι επαγγελματίες δεν στοκάρουν, καθώς δεν υπάρχει ρευστό, ενώ η πολιτική αστάθεια έχει ως αποτέλεσμα οι εισαγωγές να γίνονται με το σταγονόμετρο, καθώς οι προμηθευτές απαιτούν εξαρχής το σύνολο των χρημάτων των παραγγελιών» εξήγησε ο ίδιος.

Στα 5 χρόνια της οικονομικής κρίσης οι επαγγελματίες είδαν απώλειες στον τζίρο της τάξεως του 30-50%, ενώ το 20% των επιχειρήσεων οδηγήθηκε σε λουκέτο.

«Ο κλάδος μετράει 245 μέλη με σύνολο εργαζομένων 1.600 ατόμων. Το 20% των επαγγελματιών με παράλληλες δραστηριότητες κατέβασαν ρολά. Παρ’ όλα αυτά ο κλάδος καταγράφει την τελευταία 2ετία τάση αύξησης καθώς παρατηρείται στροφή στην ενασχόληση νέων με τον πρωτογενή τομέα» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου υπογράμμισε ότι οι σημερινές εκλογές είναι κρίσιμες. «Απαιτείται όλα τα μέλη να έρθουν και να ψηφίσουν. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στην αγορά. Να υπάρξουν ελαφρύνσεις στη φορολογία» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι η Εκλογοαπολογιστή Γενική Συνέλευση θα κάνει οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, θα αναδείξει Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές και θα διατυπώσει προβληματισμούς της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου