ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τα ειδοποιητήρια που φεύγουν από το Επιμελητήριο

αντιδράσεις-για-τα-ειδοποιητήρια-που-626627

Επικρατεί δυσαρέσκεια στους επαγγελματίες

Διάχυτη δυσαρέσκεια προκαλούν τα ειδοποιητήρια του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την είσπραξη βεβαιωμένων ποσών για την τρέχουσα χρήση, με την προειδοποίηση διαβίβασής τους στην Εφορία.

Ο έμπορος, Απόστολος Νάσιος, πρώην μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, διερωτήθηκε τι προβλέπεται για τις ατομικές επιχειρήσεις που σε επίπεδο Μαγνησίας ανέρχονται σε χιλιάδες και, όπως ισχυρίστηκε, δεν ανήκουν στο Γενικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα θέσει θέμα στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, στις 23 Μαρτίου, ώστε να εκφραστεί η Συνέλευση.

«Ο Νόμος 4314/14 κατάργησε την περασμένη άνοιξη την ετήσια συνδρομή στα Επιμελητήρια από την αρχή του 2015 και μετά. Υπήρξαν τότε αντιδράσεις από πολλά Επιμελητήρια πανελλαδικά που έβαζαν ζητήματα βιωσιμότητας, όμως ο Νόμος ψηφίστηκε» είπε ο ίδιος.

Δυσαρέσκεια υπάρχει σε πολλούς επιχειρηματίες, όχι μόνο του εμπορικού κόσμου. Προχθές ελεύθερος επαγγελματίας διαμαρτυρήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η αποστολή αποδείξεων για εισπράξεις για τη χρήση του 2015 αντίκεινται στο άρθρο 1 του επίμαχου Νόμου και επομένως ισχυρίστηκε ότι δεν έπρεπε να σταλούν τα ειδοποιητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Βούκουτος, που ρωτήθηκε απάντησε ότι «η συνδρομή στο Επιμελητήριο με βάση την καινούργια νομοθεσία δίνεται από τα μέλη στο πλαίσιο των άμεσων και έμμεσων ανταποδοτικών υπηρεσιών, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, μεταξύ των οποίων αναφέρεται ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του Γενικού Εμπορικού Μητρώου είναι ανταποδοτική.

Επίσης, στην ίδια υπουργική απόφαση κοστολογούνται συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως η έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής, ξενόγλωσσων πιστοποιητικών, πιστοποιητικών εξαγωγικού χαρακτήρα κ.α. Επομένως, η λειτουργία υπηρεσίας του ΓΕΜΗ καθιστά ως ανταποδοτική την καταβολή του ποσού της συνδρομής ως έσοδο του Επιμελητηρίου» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου