ΤΟΠΙΚΑ

Νέα τροπή στον πνιγμό του 22χρονου

νέα-τροπή-στον-πνιγμό-του-22χρονου-627205

Νέα τροπή στην υπόθεση δίνουν οι συλλήψεις δύο νεαρών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, με εξαίρεση αυτό της εγκληματικής ενέργειας, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, συνεχίζει να έχει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, δύο 24ωρα μετά τον πνιγμό του άτυχου 22χρονου Βολιώτη, Χρήστου Εσερμπέκογλου, για τις ακριβείς συνθήκες πτώσης του στη θάλασσα προχθές στις 8.40 το βράδυ.

Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Εξέτασης σύμφωνα με πληροφορίες απέδωσε το θάνατο του άτυχου νέου σε πνιγμό, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει χρήση ουσιών.

Εξάλλου χθες το Λιμεναρχείο Βόλου συνέλαβε τον ένα και μοναδικό μάρτυρα, τον 20χρονο φίλο του άτυχου Χρήστου, για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, αλλά και ένα δεύτερο νέο επίσης 20 ετών για κατοχή αναμειγμένης ποσότητας κάνναβης με καπνό.

Δεν τα κατάφερε

Για αντιδράσεις, που υποδηλώνουν ότι ο άτυχος νέος προσπάθησε να κολυμπήσει για να βγει από τη θάλασσα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ότι έκανε ο άτυχος νέος μετά την πτώση του στο νερό, όμως δεν τα κατάφερε να βγει σώος και χάθηκε στο σκοτάδι.

Ο ένας και μοναδικός μάρτυρας του περιστατικού, που συνέχισε και χθες να δίνει κατάθεση στους λιμενικούς, καθώς μετά τον πνιγμό, είχε επηρεαστεί ψυχολογικά και σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να βοηθήσει, είπε ότι προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να πέσει στη θάλασσα.

Κάλεσε αμέσως χωρίς χάσιμο χρόνου σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με σκοπό να σωθεί ο φίλος του. Οι δύο φίλοι στις 8.40 κάθονταν στο φάρο όταν για άγνωστο προς στιγμήν λόγο, ο άτυχος 22χρονος σηκώθηκε όρθιος και είτε επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία, είτε επειδή γλίστρησε έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να γδαρθεί στο στήθος του που φέρει αμυχές.

Ο άτυχος 22χρονος που ανασύρθηκε από το νερό γύρω στις 10 το βράδυ από δύτη ήταν ημίγυμνος από τη μέση και πάνω. Αγνωστο γιατί ο άτυχος 22χρονος είχε βγάλει την μπλούζα του.

Η σορός του 22χρονου παραλήφθηκε από τους λιμενικούς και μεταφέρθηκε με πλωτό σκάφος του ΚΛΒ στην παραλία του Βόλου. Το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος που κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για να συνδράμει στο έργο των λιμενικών, σε δήλωσή του χθες είπε ότι του έκαναν εντύπωση τα μάτια του άτυχου νέου, που ήταν κατακόκκινα.

Το ΕΚΑΒ ανέλαβε και τον μετέφερε χωρίς αισθήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Οι λιμενικοί συνέχιζαν χθες την προανάκριση. Επαιρναν κατάθεση από τον 20χρονο φίλο του, που ήταν καλύτερα ψυχολογικά. Κανένας άλλος όπως αποδείχτηκε που να γνώριζε κάτι δεν απευθύνθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Οι δύο νέοι ήταν μόνοι στον κυματοθραύστη.

Στο δελτίο Τύπου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώνει τα εξής: «Βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε, για πτώση 23χρονου στη θάλασσα, ενώ καθόταν στο κράσπεδο του λιμενοβραχίονα του λιμένα Βόλου.

Αμεσα στο σημείο, κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ο 23χρονος ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας».

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Στο μεταξύ, το ΚΛΒ σχημάτισε κατηγορίες εναντίον του 20χρονου μοναδικού μάρτυρα του πνιγμού, για κατοχή και χρήση ναρκωτικών και τον κρατούσε μέχρι το μεσημέρι οπότε δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν κι ακόμη έναν Βολιώτη, επίσης 20χρονο για κατοχή ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό βάρους 6,4 γραμμαρίων και μίας ζυγαριάς ακριβείας για την ίδια υπόθεση. Ο 20χρονος κρατούνταν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου μέχρι αργά χθες το απόγευμα και ανακρίνονταν, καθώς εκτιμάται ότι ήταν εκείνος που διοχέτευσε τα ναρκωτικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου