ΤΟΠΙΚΑ

«Στα χέρια» εν μέσω χιονοθύελλας οδηγοί φορτηγών με οδηγούς αποχιονιστικών

στα-χέρια-εν-μέσω-χιονοθύελλας-οδηγ-628580

Κόντεψαν να «πιαστούν» στα χέρια εν μέσω χιονοθύελλας. Οδηγοί φορτηγών που ξεκίνησαν από τη Ζαγορά χωρίς αλυσίδες και χειριστές μηχανημάτων αποχιονισμού στο ύψος των Χανίων, προχθές το βράδυ, ήρθαν σε αντιπαράθεση, για την κυκλοφορία του δρόμου. «Κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν τοξικό σκηνικό κρίσης, υποκινούμενοι από κομματικά συμφέροντα», υπογράμμιζε χθες η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, απαντώντας έτσι στις αιχμές περί μη διασφάλισης ασφαλούς κυκλοφορίας που εξέφρασαν ορισμένοι οδηγοί.

Ολα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες έξι φορτηγά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, που ξεκίνησαν έμφορτα για τις λαχαναγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στο διάστημα από τις 8 το βράδυ και έως τις 10, αντιμετώπισαν δυσκολία στην ασφαλή κίνησή τους, ενώ δεν φορούσαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οπως υποστήριξαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οδηγός φορτηγού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και ιδιώτης που ακολουθούσε, στο πρώτο πέταλο κάτω από τα Χάνια, συνάντησαν μηχάνημα αποχιονισμού και ζήτησαν ενημέρωση από τους χειριστές για την κατάσταση του δρόμου. Στο σημείο εκδηλώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών.

Οπως κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κώστας Κουρελάς, οδηγός του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, η αλατιέρα ήταν άδεια, παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς των ανθρώπων που είχαν αναλάβει τον αποχιονισμό και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν φραστική επίθεση.

Οι οδηγοί απευθύνθηκαν στα γραφεία της εταιρείας που έχει αναλάβει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον αποχιονισμό, όπου ο υπεύθυνος, ο κ. Σπύρος Ρουμελιώτης, τους ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα για τη διατήρηση ανοιχτού του οδικού δικτύου εκτελείται κανονικά, ενώ επί τόπου έσπευσε περιπολικό που πήρε τα στοιχεία των οδηγών, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμή να έχει κινηθεί καμία άλλη διαδικασία.

Αφού αποχώρησαν οι οδηγοί, τα δρομολόγια συνεχίστηκαν κανονικά, αφού πρώτα οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να βάλουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Τοξικό σκηνικό κρίσης…»

Με αφορμή το επεισόδιο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές για τη στάση ορισμένων από τους οδηγούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν τοξικό σκηνικό κρίσης, υποκινούμενοι από κομματικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη: «ορισμένοι σκηνοθέτησαν σκηνή αντιπερισπασμού και στη συνέχεια αξιοποιώντας πολλές τυχαίες συγκυρίες, έδωσαν στην πράξη τις δέουσες διαστάσεις και την ανάλογη διαδικτυακή προβολή και ενώ εξασφαλίστηκε η ασφαλής διέλευσης βαρέων οχημάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και παρότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος μεταφοράς των εμπορευμάτων, μόνο για λόγους αμιγώς σκοπιμοτήτων».

Η κ. Κολυνδρίνη εξάλλου προαναγγέλλει ότι θα εξεταστεί μαζί με την Τροχαία -λαμβάνοντας υπόψη τον ΚΟΚ- το ενδεχόμενο να αποφορτίζεται το ορεινό δίκτυο Ζαγοράς – Χανίων από τη διέλευση βαρέων οχημάτων κατά την εξέλιξη έντονης χιονόπτωσης και να χρησιμοποιείται ο εναλλακτικός νοτιότερος δρόμος, ενώ συνάμα όταν βαρέα οχήματα κινούνται στο ορεινό κύκλωμα να φορούν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες».

Προχθές πάντως δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το απογευματινό δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Ζαγορά, καθώς όταν έφτασε στα Χάνια, κρίθηκε σκόπιμο να επιστρέψει στο Βόλο.

Χθες η χιονόπτωση άρχισε να εξασθενεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η χιονοθύελλα που έπληξε το Σάββατο την περιοχή ήταν από τις πιο έντονες, με αποτέλεσμα η στρώση του χιονιού εκατέρωθεν του δρόμου να φτάσει τα 30-50 εκατοστά και για την κίνηση στο οδόστρωμα να είναι επιβεβλημένη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου