ΑΛΜΥΡΟΣ

Προμήθεια 50 κάδων ανακύκλωσης ~ Ενισχύεται η ανακύκλωση στον Αλμυρό

προμήθεια-50-κάδων-ανακύκλωσης-ενισχύε-630635

Ενισχύει την ανακύκλωση η δημοτική αρχή Αλμυρού. Το δημοτικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, θα αποφασίσει την προμήθεια 50 κάδων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, είπε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν επέτρεπαν το προηγούμενο διάστημα στη δημοτική αρχή να δώσει τη δέουσα έμφαση στην ανακύκλωση.

«Με τις προσλήψεις με τα 8μηνα προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν εργαζόμενοι ώστε να εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο καλλικρατικός δήμος» συμπλήρωσε.

Ο προγραμματισμός της Διεύθυνσης προβλέπει δύο εργαζόμενοι, ένας οδηγός και ένας εργάτης, να απασχοληθούν στην αποκομιδή των ανακυκλωμένων απορριμμάτων.

Η τοποθέτηση των κάδων θα γίνει εντός 10 ημερών σε σημεία -κλειδιά, ώστε να εξυπηρετείται ο Αλμυρός, οι πρώην δήμοι και οι κοινότητες.

Αλλα θέματα συζήτησης

Η ατζέντα του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά θεμάτων. Το συμβούλιο θα συζητήσει για την απευθείας ανάθεση της συντήρησης οχημάτων του δήμου, καθώς ο πρόσφατος διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος.

Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί εκτενώς το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει τα δυνατά σημεία του καλλικρατικού δήμου και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι του 2015.

Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται οι χρεώσεις εργοταξιακού ρεύματος, το πρόγραμμα δακοκτονίας 2015, η ανάθεση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας.

Το Σώμα θα ορίσει δύο δημοτικούς συμβούλους για τη συγκρότηση Επιτροπής Καταγραφής Καταλληλότητας Ακινήτων του δήμου, τη μείωση του μισθώματος του δημοτικού καταστήματος Κροκίου και την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στο Μαυρόλοφο.

Θα παραλάβει έργα διαμόρφωσης στο Κρόκιο και τη Σούρπη, ενώ θα συζητήσει για τη παραχώρηση χώρου για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου