ΤΟΠΙΚΑ

Επιμετρήσεις στο έργο της ΕΡΓΗΛ

επιμετρήσεις-στο-έργο-της-εργηλ-646504

Ξεκίνησαν τις τομές οι πραγματογνώμονες ~ Μετά από 20ημερη αναμονή για την οριζοντιογραφία

Μετά από αναμονή είκοσι ημερών για τη λήψη μίας οριζοντιογραφίας ξεκίνησε τελικά η διάνοιξη τομών στο νέο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ από τους πραγματογνώμονες του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες, τρεις στο σύνολο, ξεπέρασαν το σκόπελο της γραφειοκρατίας και άρχισαν από την Τρίτη τις επιμετρήσεις, όπως ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Το τοπογραφικό διάγραμμα ήταν απαραίτητο στο έργο τους ώστε να ξέρουν πως θα κινηθούν και δυστυχώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε στη ΔΕΥΑΜΒ και για την παραλαβή του έπρεπε να κάνουν αίτηση.

Μετά την πολυήμερη αναμονή, οι πραγματογνώμονες ξεκίνησαν τις διανοίξεις στη Νέα Δημητριάδα και συνεχίζουν καθώς πλέον γνωρίζουν τα σημεία που βρίσκονται τα υπόλοιπα δίκτυα με το τοπογραφικό διάγραμμα και δεν υπάρχει ο φόβος να προξενήσουν βλάβες σε άλλα δίκτυα της πόλης.

Με την ολοκλήρωση των επιμετρήσεων εκτιμάται ότι η έκθεση που θα καταγράφει τα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων θα συνταχθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ζήτησε να επισπευστεί η πραγματογνωμοσύνη για την τελική επιμέτρηση των εργασιών της ΕΡΓΗΛ, προκειμένου τα στοιχεία να κατατεθούν υπόψη των δικαστικών αρχών.

Η έκθεση όπως είναι γνωστό είχε ζητηθεί από τη δημοτική αρχή Βόλου για να συμπληρωθεί στο φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς κατά της ΕΡΓΗΛ.

Η δημοτική αρχή Βόλου είχε ζητήσει την αρωγή του ΤΕΕ Μαγνησίας ανοίγοντας νέα δικαστική διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ στο θέμα της ποσοτικής και ποιοτικής απόκλισης ή όχι του έργου «Υδρευση Βόλου – Επέκταση και βελτίωση του Δικτύου Υδρευσης Βόλου».

Οπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑΜΒ, με βάση απόφαση του Αρείου Πάγου, καλείται να πληρώσει στην ΕΡΓΗΛ ποσό ύψους 9 εκ.ευρώγια το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο, που ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2008.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας που διαθέτει έμπειρους τεχνικούς συμφώνησε ότι μπορεί να συνδράμει ώστε να δοθεί αντικειμενική απάντηση τι πραγματικά συνέβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου