ΤΟΠΙΚΑ

Αγοράζουν κοσμήματα μόνο για γάμους

αγοράζουν-κοσμήματα-μόνο-για-γάμους-648329

Δύσκολες μέρες περνούν οι αργυροχρυσοχόοι

Πεσμένη είναι η κίνηση στα κοσμηματοπωλεία. Οι έμποροι περιμένουν να έρθει το Πάσχα για να δουλέψουν. Οι αγορές κοσμημάτων και ρολογιών είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα οι αργυροχρυσοχόοι να περνούν δύσκολες μέρες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Μαγνησίας, Γεράσιμος Μαρκόπουλος, είπε ότι οι επαγγελματίες δουλεύουν πλέον με βαφτίσεις, αρραβώνες και γάμους.

«Οι καταναλωτές μπαίνουν στα μαγαζιά, ενημερώνονται για τις τιμές πλην, όμως, τελικά περιορίζονται στην έρευνα αγοράς» είπε ο ίδιος.

«Θεωρούμαστε είδος πολυτελείας. Οι καταναλωτές δεν κάνουν παρά τις απολύτως αναγκαίες αγορές» συμπλήρωσε.

Τα έξοδα των μαγαζιών βγαίνουν με εξαιρετική δυσκολία. «Η κίνηση είναι υποτονική» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «περιμένουμε το Πάσχα που είθισται να κλείνονται και οι περισσότερες βαφτίσεις και γάμοι».

Ο Βόλος μετράει σήμερα 50 κοσμηματοπωλεία, τα οποία εν μέσω κρίσης προσπαθούν να σταθούν σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, σύμφωνα με τον ίδιο, προσδοκούν να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση για να μπορέσει ο κόσμος να κινηθεί.

Τα καταστήματα από την πλευρά τους έχουν κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται για να καταστούν περισσότερο προσεγγίσιμα στο ευρύ κοινό. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι νέα ζευγάρια μπορούν να βρουν σε πολύ καλές τιμές μονόπετρα.

Ο κλάδος των αργυροχρυσοχόων ήταν από τους πρώτους που επηρεάστηκε από την κρίση με τον χρυσό να φτάνει στα ύψη. Σήμερα συνεχίζει να κλυδωνίζεται.

Τις εορτές των Χριστουγέννων η αγορά δεν κινήθηκε όπως θα περίμεναν οι αργυροχρυσοχόοι, με αποτέλεσμα τα πράγματα να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

«Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές ο κόσμος είναι μαζεμένος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η αγορά πάντως, διαθέτει χρυσά και ασημένια κοσμήματα σε πολύ καλές τιμές, καθώς επίσης και από ατσάλι.

Οι αργυροχρυσοχόοι αναμένεται να θέσουν τα αιτήματα του κλάδου στην πανελλήνια έκθεση Ελλήνων Κόσμημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου