ΑΛΜΥΡΟΣ

Μελέτη για το Νηπιαγωγείο Σούρπης αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού

μελέτη-για-το-νηπιαγωγείο-σούρπης-απο-649218

Το δρόμο της αντιμετώπισης παίρνει ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων Σούρπης. Πρόκειται για την προσθήκη αίθουσας στο Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς των παιδιών, ολόκληρη η Τοπική Κοινότητα, ζητούν από το 1983 να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια.

Το Νηπιαγωγείο στεγάζει 40 νήπια σε μία αίθουσα 70 τετραγωνικών μέτρων, άρτια εξοπλισμένη πλην όμως … απίστευτα στενάχωρη, με αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ιδιαίτερα όταν όλα τα νήπια είναι παρόντα.

Λόγω της έλλειψης χώρου, τα παιδιά είναι χωρισμένα σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και παρακολουθούν την παράδοση μαθημάτων παράλληλα καθώς οι δύο τάξεις λειτουργούν στην ίδια αίθουσα.

Το Νηπιαγωγείο δε διαθέτει άλλο χώρο πέραν του γραφείου των δασκάλων το οποίο είναι πολύ μικρό για να χρησιμοποιηθεί για διδασκαλία, δύο τουαλέτες και προαύλιο χώρο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού δρομολόγησε την προσθήκη μίας αίθουσας στο Νηπιαγωγείο, που είχε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού, στην οποία είναι ο πρόεδρος ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, αποφάσισε τη σύνταξη μελέτης.

Όπως αναφέρεται σε απόσπασμα στην απόφαση της επιτροπής: «Στο πλαίσιο καταγραφής της δημοτικής περιουσίας στη Δημοτική Ενότητα Σούρπης, η οποία προέρχεται από το κληροδότημα Αμβράζη, καθώς επίσης και για την έκδοση οικοδομικής άδειας που αφορά στην προσθήκη αιθουσών στο νηπιαγωγείο απαιτείται η τοπογραφική αποτύπωση των ακινήτων.

Λόγω της αδυναμίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αλμυρού να συντάξει γεωλογική έρευνα η Επιτροπή αποφάσισε και ανέθεσε τη μελέτη σε ιδιώτη τοπογράφο – μηχανικό».

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δρομολόγηση της προσθήκης θεωρείται πλέον θέμα χρόνου. Η ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένεται να έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού προς συζήτηση και λήψη απόφασης, ώστε να εγκριθεί και ανατεθεί η μελέτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου