ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

εξετάσεις-για-τη-χορήγηση-άδειας-ασκή-651742

Η πρόσκληση του ΤΕΕ προς τους μηχανικούς

Ξεκινούν την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις των μηχανικών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Βόλο στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Οι υποψήφιοι την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ό,τι περιλαμβάνεται στη διπλωματική τους εργασία, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και οι στρατεύσιμοι τη στρατιωτική τους ταυτότητα. Διαρκούν τρεις μέρες ανά ειδικότητα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ Μαγνησίας www.teemag.gr.

Ειδικά οι αρχιτέκτονες μηχανικοί θα πρέπει να έχουν συντάξει για τη διπλωματική τους εργασία τα σχέδια και τη μακέτα.

Οι εξετάσεις είναι προφορικές με βάση το αντικείμενο εξέτασης, που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι. Η εξέταση με βάση τη διπλωματική εργασία θα αφορά στο γνωστικό περιεχόμενο της διπλωματικής σε συνδυασμό με την ειδικότητα του εξεταζόμενου.

Η Εξεταστική Επιτροπή δύναται να κρίνει, εάν το γνωστικό αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας επαρκεί ή πρέπει να επεκταθεί σε γενικότερες ερωτήσεις για την πιστοποίηση των ικανοτήτων του υποψηφίου.

Οπως επισημαίνεται από τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελματικής Δραστηριότητας – Τμήμα Μητρώου του ΤΕΕ, οι ερωτήσεις, στο βαθμό που είναι κάθε φορά εφικτό θα προσανατολίζονται στις λύσεις των προβλημάτων του ελληνικού χώρου.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 4 το απόγευμα. Η προσέλευση των υποψηφίων για τις εξετάσεις θα γίνει σύμφωνα με την αίτηση που έχουν υποβάλει οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αντίστοιχα και με απόλυτη αλφαβητική σειρά.

Ειδικά οι υποψήφιοι αρχιτέκτονες Μηχανικοί που έχουν δηλώσει κοινή διπλωματική εργασία, θα εξεταστούν με τον πρώτο κατ’ αλφαβητική σειρά συνάδελφό τους.

Να επισημανθεί ότι για τη συμμετοχή των εξετάσεων, πρέπει να έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΤΕΕ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου