ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία εβδομάδα εκπτώσεων

τελευταία-εβδομάδα-εκπτώσεων-651771

Είδη ένδυσης – υπόδησης με έκπτωση άνω του 50-60%, με τους εμπόρους να προσδοκούν να αλλάξει η εικόνα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των εκπτώσεων μπήκε ο εμπορικός κόσμος. Είδη ένδυσης και υπόδησης εξαιρετικής ποιότητας καλύπτουν ευρεία γκάμα και πωλούνται σε ποσοστά έκπτωσης άνω του 50-60%.

Η εμπορική αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Εκείνο που μένει και προσδοκούν οι έμποροι είναι να αλλάξει η αρνητική εικόνα και οι καταναλωτές να ανακτήσουν θετική ψυχολογία.

Η κίνηση της εμπορικής αγοράς σε σχέση με πέρυσι είναι πεσμένη, γεγονός που αποδίδεται ευθέως στην πολιτική κατάσταση της χώρας τους τελευταίους μήνες.

Αν και η κίνηση συνεχίζει έτσι, καθώς και σε πολιτικό επίπεδο εξελίσσονται διαπραγματεύσεις, οι έμποροι προσδοκούν να ηρεμήσει το κλίμα, ώστε ο καταναλωτής να κατέβει στην αγορά και να κάνει τα ψώνια του ανενόχλητος.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί η τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων μήπως και σωθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, είπε ο ίδιος, οι καταναλωτές ήταν κουμπωμένοι. «Διστακτικοί στο πως θα αξιοποιήσουν τα χρήματά τους, καθώς ήταν επηρεασμένοι από τη ρευστή πολιτική κατάσταση» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, να θέσει σε εφαρμογή τις δηλώσεις της και να βελτιώσει το κλίμα.

«Οφείλουν να αποκαταστήσουν την ψυχολογία του καταναλωτή για να κινηθεί η οικονομία» είπε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η εμπορική αγορά διανύει μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Εκτός από την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπό της στις επιχειρήσεις, η περίοδος των Χριστουγέννων που δίνει «ανάσα» στα μαγαζιά, δεν δούλεψε.

Ο χιονιάς κράτησε τον κόσμο σπίτι με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις όχι μόνο να μη δουλέψουν, αλλά και να μείνουν κλειστές.

Με την ολοκλήρωση των εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα προχωρήσει σε απολογισμό της κίνησης της αγοράς οπότε θα υπάρξει σαφής εικόνα για την πορεία των καταστημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου