ΑΛΜΥΡΟΣ

Κωφοί, Κοκκωτοί, Βρύναινα εκτός σταθερής τηλεφωνίας

κωφοί-κοκκωτοί-βρύναινα-εκτός-σταθερ-651799

Στην «απομόνωση» άφησε ο ΟΤΕ για άλλη μία φορά χωριά του δήμου Αλμυρού. Σε Κωφούς, Κοκκωτούς, Βρύναινα, το δίκτυο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος είναι εκτός από την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου.

Οι κάτοικοι των χωριών δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους παρά μόνο εάν είναι παράλληλα συνδεδεμένοι με την κινητή τηλεφωνία. Το πρόβλημα είναι γνωστό στους αρμόδιους.

Συνεργεία του ΟΤΕ, σύμφωνα με κατοίκους των περιοχών, κάνουν συχνά εργασίες για αποκατάσταση, όμως τα προβλήματα παρουσιάζονται εκ νέου, καθώς το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και πρέπει να αντικατασταθεί.

Οι κάτοικοι των χωριών είναι αγανακτισμένοι, καθώς αποκόβονται από τις οικογένειές τους. Επιπλέον, γιατροί της περιοχής δεν μπορούν να κάνουν συνταγογράφηση.

Οι συχνές βλάβες έχουν στρέψει ένα μεγάλο αριθμό των κατοίκων των επίμαχων περιοχών στην κινητή τηλεφωνία, κάτι όμως που δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους, όπως για τα ηλικιωμένα άτομα.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοκκωτών Ευστάθιος Πολυμέρου, απέδωσε το γεγονός στην παλαιότητα του δικτύου. Οπως είπε, «αν και συνεργεία επισκευάζουν κάθε φορά τις βλάβες, τα προβλήματα επαναλαμβάνονται. Το δίκτυο είναι παλιό και για να λειτουργήσει χωρίς να έχει παράσιτα ή να νεκρώνει χρειάζεται να αντικατασταθεί με καινούργιο» εκτίμησε.

Αυτή η εικόνα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες. Ο κ. Πολυμέρου είπε ότι μετά από τις εργασίες των συνεργειών οι επικοινωνίες αποκαθίστανται αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. «Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται εδώ και πολλούς μήνες, Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους σου. Προσωπικά αναγκάστηκα να κάνω σύνδεση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας» είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρύναινας Ιωάννης Χαλκιάς, είπε ότι «πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, που παρουσιάζεται συχνά πυκνά και όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, σχεδόν πάντα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις χρεώσεις, που όπως είπε γίνονται κανονικά παρά τις δυσχέρειες που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου