ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΔΕΥΑΜΒ η παρέμβαση ΤΕΕ ~ Αποφάσισε η Διοικούσα για το νέο Οργανισμό

στη-δευαμβ-η-παρέμβαση-τεε-αποφάσισε-η-656368

Εν αναμονή ενημέρωσης για τις προσδοκίες της Διοίκησης

Αιτιολογημένη έκθεση για το σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑΜΒ χρειάζεται το ΤΕΕ Μαγνησίας για να τοποθετηθεί.

Η προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής που ακροάστηκε τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ εξουσιοδότησε την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νάνσυ Καπούλα και το μέλος Κώστα Γαργάλα να κάνουν προφορική παρέμβαση στην «επίμαχη» συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ για το σχέδιο.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας απάντησε χθες στη Δημοτική Επιχείρηση ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς την τεκμηρίωση του σχεδίου και γι’ αυτό θα περιμένει πρώτα να ενημερωθεί για τις προσδοκίες της νέας Διοίκησης.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των μηχανικών – στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, συζήτησε πολλά θέματα γύρω από τον Οργανισμό.

Μηχανικοί έθεσαν ζήτημα επαρκούς στελέχωσης της ΔΕΥΑΜΒ με πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μηχανικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δεκατρείς μηχανικοί δεν επαρκούν σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς όταν ισχύσει, θα εγείρει ζήτημα υποστελέχωσης.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη ώστε η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης να συνεργαστεί με τους μηχανικούς για τις πραγματικές ανάγκες της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρης Κουτσιφέλης, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο σχέδιο, που πρέπει να αποσυρθεί και να συνταχθεί με βάση τα πρότυπα της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης.

Υποστήριξε ότι το σχέδιο δεν προβλέπει αξιολόγηση, ενώ με το διαχωρισμό της Υδρευσης και Αποχέτευσης παραπέμπει σε Οργανισμούς του 1999 που θεωρούνται ξεπερασμένοι.

Στο μεταξύ, σε νέα συνεδρίαση καλείται η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Θέματα της ατζέντας είναι η συνάντηση με το Διοικητή του Γενικού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, Κώστα Καραμπάτσα, με θέμα την αξιοποίηση των ακινήτων του Νοσοκομείου. Οπως είναι γνωστό η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο διαβούλευσης που ανακοίνωσε ότι θα γίνει ο κ. Καραμπάτσας.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα συζητήσει ακόμη για τη συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, την αντικατάσταση υπαλλήλου από Επιτροπή κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου