ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων

παράταση-για-την-υποβολή-των-συγκεντρ-656429

Αντικείμενο συνεργασίας η βελτίωση της νομοθεσίας

Ικανοποιήθηκε το αίτημα για παράταση στην υποβολή των τριμηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων από φοροτεχνικούς, λογιστές και οικονομολόγους.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε χθες ότι η προθεσμία υποβολής θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, με την επισήμανση ότι η ΓΓΔΕ θα προβεί σε συνεργασία και διαβούλευση με όλα τα σωματεία των λογιστών και φοροτεχνικών σε βελτιώσεις στον τρόπο υποβολής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας, Νίκος Μπουρμπούλιας, είπε ότι ζητούμενο είναι να οριστεί πλαφόν στη διασταύρωση των τιμολογίων μεταξύ πελατών – προμηθευτών.

Ο Σύλλογος απευθύνθηκε πρόσφατα με επιστολή του στο υπουργείο Οικονομικών και την Εφορία Βόλου. «Ο φόρτος εργασίας για την υποβολή του συνόλου των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014 είναι τέτοιος, ώστε μέχρι τις 2 Μαρτίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, δεν υπήρχε δυνατότητα υποβολής, παρά μόνο για το 10% των συγκεντρωτικών.

Ο έλεγχος τιμολογίων για διαφορές ακόμη και μερικών λεπτών μετά την κατάργηση του πλαφόν, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην εργασία των οικονομολόγων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των τριμηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων για το σύνολο του 2014.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΓΓΔΕ σημειώνονται τα εξής: «Με σκοπό την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι θα δοθεί παράταση έως την 30 Σεπτεμβρίου 2015 των καταστάσεων πελατών – προμηθευτών του έτους 2014.

Αναφορικά με τις καταστάσεις πελατών – προμηθευτών έτους 2015, ανακοινώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προβεί κατόπιν συνεργασίας και διαβούλευσης με όλα τα σωματεία των λογιστών, σε βελτιώσεις του τρόπου υποβολής των εν λόγω καταστάσεων προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό κόστος στις επιχειρήσεις και να διευκολυνθεί το έργο των λογιστών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου