ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο σε κατάσχεση στη Νέα Ιωνία

μπλόκο-σε-κατάσχεση-στη-νέα-ιωνία-658411

Για οφειλή 1.200 ευρώ συν τις προσαυξήσεις – Απειλή επεισοδίων μεταξύ δικαστικών επιμελητών – αλληλέγγυων

Ψυχρολουσία χθες το πρωί στη Νέα Ιωνία. Τρεις δικαστικοί επιμελητές επισκέφθηκαν τα ξημερώματα ηλικιωμένη γυναίκα που φιλοξενείται από την κόρη της σε κατοικία, για να κατασχέσουν καρέκλες, τραπέζια, οικοσυσκευές, για οφειλή ύψους 1.200 ευρώ συν τις προσαυξήσεις!

Η ηλικιωμένη παρακολουθούσε έντρομη τη διαδικασία επί ώρες. Στις 11 το πρωί εθελοντές από το Στέκι Αλληλεγγύης και τη Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει βρήκαν τη γυναίκα μόνη και έντρομη, όπως αναφέρθηκε, και απευθύνθηκαν στους δικαστικούς επιμελητές για να σταματήσουν τη διαδικασία επικαλούμενοι τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Προς στιγμήν, επεισόδιο με προπηλακισμούς και σπρωξιές μεταξύ δικαστικών επιμελητών και αλληλέγγυων ανέβασε την ένταση στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά ευτυχώς τα χειρότερα αποτράπηκαν με την επικράτηση των εκατέρωθεν φωνών των ψυχραιμότερων.

Εξάλλου, η κατάσχεση σταμάτησε, καθώς τελικά όπως έγινε γνωστό οι δικηγόροι είχαν ήδη πετύχει να έρθουν σε συμφωνία.

Ολα ξεκίνησαν στις 7.30 το πρωί. Οι δικαστικοί επιμελητές επισκέφτηκαν 68χρονη γυναίκα και αφού της εξήγησαν τη δικαστική απόφαση που είχαν στα χέρια τους για επιταγή ξεκίνησαν να καταγράφουν τα αντικείμενα του σπιτιού.

Η διαδικασία συνεχιζόταν, ενώ όπως αναφέρθηκε, τίποτα από την επίπλωση του σπιτιού, τις οικοσυσκευές, οτιδήποτε υπήρχε στην κατοικία δεν μπορούσε να κατασχεθεί, καθώς η 68χρονη δεν έχει κανένα εισόδημα ούτε και περιουσιακό στοιχείο επάνω της.

Στις 11 το πρωί εθελοντές από το Στέκι Αλληλεγγύης, τη Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου και αργότερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασαν στο σπίτι της 68χρονης.

Αλληλέγγυοι ζήτησαν να μιλήσουν με τους Δικαστικούς Επιμελητές, να εξηγήσουν ότι εν μέσω αλλαγής της κυβέρνησης καμία κατάσχεση δεν μπορεί να γίνει όταν ήδη αποτρέπονται πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.

Ο ένας εκ των τριών Δικαστικών Επιμελητών ενημέρωσε τους εθελοντές ότι είχε στα χέρια του εκτελεστή εντολή ιδιώτη, καθώς η 68χρονη όφειλε χρήματα από το 2007.

Τελικά, έφτασε η δικηγόρος της 68χρονης, η οποία είχε ήδη έρθει σε επικοινωνία με το νομικό του ιδιώτη. Ενώ η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν, αλληλέγγυοι ζητούσαν πίστωση χρόνου από τους δικαστικούς επιμελητές και δήλωναν ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επέτρεπαν να γίνει καμία άλλη διαδικασία.

Δικαστικός Επιμελητής από την Αθήνα φέρεται να προπηλάκισε αλληλέγγυους και να τους έσπρωξε, ευτυχώς όμως πάνω στην ένταση επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές από τους υπόλοιπους δικαστικούς επιμελητές και τους αλληλέγγυους ταυτόχρονα και το επεισόδιο έληξε.

Οι δικηγόροι ενημέρωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία.

Να σημειωθεί, ότι η οφειλή της ηλικιωμένης αφορούσε σε επιταγή για εμπορεύματα σε ιδιώτη. Η 68χρονη είχε πληρώσει μέρος της οφειλής, όμως στην πορεία δεν κατάφερε να καταβάλλει άλλα χρήματα και με τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε τις 2.500 ευρώ από 1.200 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου