ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνει μέρος στην έκθεση λαδιού στην Ιταλία το Επιμελητήριο

παίρνει-μέρος-στην-έκθεση-λαδιού-στην-658503

Ενδιαφέρον από τέσσερις μονάδες μεταποίησης

Στην ενοικίαση χώρου έκτασης δώδεκα τετραγωνικών μέτρων στην έκθεση Λαδιού και Ελαιών «Oliocapitale», που θα πραγματοποιηθεί 7 με 10 Μαρτίου 2015 στην Τεργέστη της Ιταλίας προχωράει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η Διοικητική Επιτροπή αποφάσισε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη διεθνή έκθεση. Το Επιμελητήριο θα καλύψει τα έξοδα για την ενοικίαση του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τη μετακίνηση – διαμονή ενός ατόμου από κάθε επιχείρηση που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Επιπλέον, θα καλύψει τα έξοδα για δύο εκπροσώπους του καθώς και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο στα μέλη της αποστολής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, είπε ότι τέσσερις μονάδες μεταποίησης λαδιού με πολύχρονη δραστηριοποίηση στο αντικείμενο ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις είναι και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι δίνεται μοναδική ευκαιρία στις μονάδες να αναδείξουν τα προϊόντα τους.

«Οι εκπρόσωποί τους θα έρθουν σε επαφή με εισαγωγείς και χονδρεμπόρους από ολόκληρη την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην έκθεση θα γίνει από κοινού με το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Γραφείο Βόλου.

Να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του είδους της, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κορυφαίας ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Συμμετέχουν εκθέτες από όλες τις περιοχές της Ιταλίας, όπως Abruzzo, Calabria, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Puglia, Sardegna, Sicilia, Toscana, Trentino Alto Adige, Umbria, Veneto καθώς και από τις γείτονες χώρες όπως Κροατία, Ελλάδα, Αλβανία κ.α.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Τεργέστης, που είναι εξέχουσας στρατηγικής πολιτικής και οικονομικής σημασίας η έκθεση παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα από χώρες όπως η Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία, Κροατία, Γερμανία κ.α. με τις οποίες η περιοχή διατηρεί άριστες μακρόχρονες σχέσεις και αποτελεί για εκείνες πύλη εισόδου στην Δυτική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εκτός της παρουσίασης λαδιού, ελιάς και γενικώς προϊόντων ελιάς, περιλαμβάνει διαγωνισμό λαδιού και συναντήσεις b2b μεταξύ των ενδιαφερόμενων. Επιπλέον, στους συμμετέχοντες δίνεται η ευκαιρία απευθείας πώλησης καθώς επίσης γευσιγνωσίας και παρακολούθησης τεχνικών σεμιναρίων και διαλέξεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου