ΤΟΠΙΚΑ

Μόνιμοι οι 19 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στα καταστήματα κράτησης Βόλου

μόνιμοι-οι-19-πρώην-δημοτικοί-αστυνομικ-661183

Είχαν μετακινηθεί μετά από διαθεσιμότητα – Μεγάλες παραμένουν οι ανάγκες φύλαξης

Μονιμοποιούνται στις θέσεις φύλαξης στα καταστήματα κράτησης Βόλου οι 19 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και τον περασμένο Μάιο τοποθετήθηκαν στα καταστήματα κράτησης.

Η οριστική τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αφορά σε έντεκα φύλακες στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας και οκτώ άτομα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Το υπουργείο στηρίχτηκε και στις αιτήσεις των υπαλλήλων οι οποίοι μέσω του προγράμματος κινητικότητας τοποθετήθηκαν βάσει των προσωρινών πινάκων στα Καταστήματα Κράτησης και επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτά.

Ετσι γίνεται η οριστική μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, πρώην δημοτικών αστυνομικών, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις με την ίδια εργασιακή σχέση και τον βαθμό που διαθέτουν.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση. Ο προϊστάμενος φύλαξης στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας Χρήστος Ξυδόπουλος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν να παραλάβουν την απόφαση του υπουργείου. Πέρυσι είχαν κάνει αίτημα για την ενίσχυση του προσωπικού με 20 άτομα.

Το διάστημα, όμως, που μεσολάβησε αποχώρησαν σε συνταξιοδότηση έξι φύλακες. «Είμαστε συνολικά 47 άτομα προσωπικό, ενώ με βάση τα καθήκοντα έπρεπε να είμαστε 60» είπε ο ίδιος.

Η έλλειψη προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα να θυσιάζονται ρεπό και άδειες και να υπάρχουν βάρδιες με ελλείψεις.

Στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας κρατούνται 150 άτομα. Οι εργαζόμενοι έχουν τη φύλαξη κρατουμένων σε τέσσερα κτίρια, στο Κλειστό Κατάστημα Ανηλίκων, στις Αγροτικές Φυλακές, στο Κλειστό Τμήμα Ενηλίκων καθώς στο Τμήμα ημιελεύθερης διαβίωσης.

«Οι βάρδιες δεν είναι πλήρεις όλο το 24ωρο, καθώς υπάρχουν φύλακες, που είναι αποσπασμένοι σε αποθήκες στο σούπερ μάρκετ, στο ποιμνιοστάσιο, στο λαχανόκηπο κ.α.» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου