ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα 1,5 εκατ. € στον Αλμυρό

εργα-15-εκατ-e-στον-αλμυρό-663627

Συνεδριάζει σήμερα έκτακτα το Δ.Σ. ~ Σημαντικές παρεμβάσεις σε Σούρπη, Πτελεό και Αχίλλειο

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για την υπογραφή των όρων ένταξης στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» τριών πολύ σημαντικών έργων για τις Δημοτικές Ενότητες Σούρπης και Πτελεού αλλά και για την Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου, καθώς προβλέπουν σειρά αναπλάσεων σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και παρεμβάσεις οδοποιίας.

Πρόκειται για την «Ανάπλαση και Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων των προαναφερόμενων Δημοτικών Ενοτήτων», προϋπολογισμού 649.440 ευρώ και 537.510 ευρώ αντίστοιχα και την «Αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ Δήμου Αλμυρού – Αγροτική οδοποιία οικισμού Αγίου Δημητρίου Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου», προϋπολογισμού 419.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις στον Πτελεό αναφέρονται σε έργα αναπλάσεων στην παιδική χαρά Γαύριανης, στο χώρο στάθμευσης στο Αχίλλειο, το εξωτερικό περιβάλλον του νεκροταφείου, τον υπαίθριο χώρο εκγύμνασης και το δημοτικό χώρο στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων κοντά στο Δημοτικό Σχολείο.

Στη Σούρπη αντίστοιχα, θα γίνουν έργα διαμόρφωσης – ανάπλασης στις κεντρικές πλατείες Μιτζέλας και Αγίας Τριάδας, στην παιδική χαρά Τραχιλίτσα, ενώ θα διαμορφωθεί καινούργιο πάρκο.

Στο Αχίλλειο η παρέμβαση περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις σε τρεις δρόμους συνολικού μήκους 2.880 μέτρων.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε ως κατεπείγουσα διότι, έχουν εγκριθεί οι προτάσεις και πρέπει να δημοπρατηθούν άμεσα, καθώς επίσης λόγω του περιορισμένου χρονικού περιθωρίου για την υποβολή της πρότασης και για τη λήψη των λοιπών αποφάσεων.

Εξάλλου, και τα τρία έργα χαρακτηρίζονται ώριμα από τη δημοτική αρχή, καθώς συνοδεύονται από τις αντίστοιχες μελέτες των παρεμβάσεων και πλέον εκείνο που απομένει είναι η αποδοχή των όρων και η υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη.

Σχετικά με την «Αειφόρο Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής Θεσσαλίας» με τίτλο «Δημιουργία Επισκέψιμου Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου και Χώρου Οργανωμένης Κατάδυσης στο Δυτικό Παγασητικό», το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει τη μετατροπή υπάρχοντος δημοτικού κτιρίου σε κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης επισκεπτών.

Το προαναφερόμενο πρόγραμμα, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μεταξύ των άλλων προβλέπει τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Αμαλιάπολη και υποβρύχιου Μουσείου επίσης στην Αμαλιάπολη αλλά και τις Νηές. Για την υποβολή της πρότασης πρέπει ο δήμος Αλμυρού να αναλάβει και να διαμορφώσει ένα χώρο με την προοπτική να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης επισκεπτών ακολουθώντας τις προδιαγραφές τους προγράμματος.

Στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνεται ακόμη, η μεταφορά – μετακίνηση δύο περιπτέρων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Αλμυρού στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού» κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου