ΤΟΠΙΚΑ

Ανέβαλαν το νέο Οργανισμό ΔΕΥΑΜΒ

ανέβαλαν-το-νέο-οργανισμό-δευαμβ-663637

Θα συζητηθεί αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση του ΤΕΕ με τη συμμετοχή μηχανικών – μελών της επιχείρησης

Με την παρουσία μηχανικών – στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ θα συζητήσει το σχέδιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής δεν πήρε θέση. Αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο Πέμπτη, στις 8 το απόγευμα, με αποκλειστικό θέμα τον καινούργιο Οργανισμό.

Πάγια θέση του ΤΕΕ, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση, είναι να μην επεμβαίνει σε θέματα εσωτερικής Διοίκησης παρά μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που διαπιστώνονται αδικίες.

Ως εκ τούτου ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να ακροαστεί τους μηχανικούς που είναι στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και να τοποθετηθεί για το σχέδιο.

Η χθεσινή συνεδρίαση ενέκρινε τη συμμετοχή του ΤΕΕ Μαγνησίας στην υλοποίηση προγράμματος με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με θέμα περιβάλλον και υγεία.

Πρόκειται για ένα διακρατικό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Erasmus Plus. Οι μηχανικοί θα αναλάβουν να συντάξουν ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς για τη διαχείριση κρίσεων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Ισπανία και τη Βουλγαρία, εταιρεία από την Τουρκία κ.α. Αντικείμενο έχει τη διαχείριση κρίσεων σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος ή φυσικής καταστροφής.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα εξετάσει σε άλλη συνεδρίαση εάν θα αναλάβει ρόλο διαχειριστή κρίσης σε επίπεδο Μαγνησίας.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας αποφάσισε ακόμη να συμμετέχει σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» για την ανάδειξη και προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο, 18 Απριλίου 2015.

Επιπλέον, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τον πολίτη, όπως είναι η αέρια ρύπανση. Το επόμενο διάστημα η Διοικούσα Επιτροπή θα ορίσει συνάντηση μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Ιατρικού Συλλόγου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου