ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικό πρόσημο στις εκπτώσεις ενώ τρέχει το τελευταίο δεκαπενθήμερο

αρνητικό-πρόσημο-στις-εκπτώσεις-ενώ-τ-665067

Αισιοδοξία από τις επαφές με τα υπουργεία

Με αρνητικό πρόσημο θα κλείσει η εκπτωτική περίοδος στην εμπορική αγορά. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας, η κίνηση στα καταστήματα συνεχίζει να είναι υποτονική, παρά το γεγονός ότι τρέχει το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και τα ποσοστά εκπτώσεων έχουν φτάσει και το 60%.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος, είπε ότι σαφής εικόνα για την αγορά θα υπάρχει στο τέλος των εκπτώσεων, αν και ήδη είναι ξεκάθαρο ότι τα καταστήματα θα κλείσουν ταμείο με απώλειες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο των εκπτώσεων το 2014.

«Ο κόσμος περιορίζεται σε αγορές στα απολύτως αναγκαία αν και τα καταστήματα διαθέτουν επάρκεια προϊόντων σε πολύ καλές τιμές και ποιότητα» είπε ο ίδιος.

Ο κ. Τσέλιος πάντως φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία που παίρνουν οι υποθέσεις των εμπόρων. Ο ίδιος συμμετείχε χθες στο διοικητικό συμβούλιο που έκανε στην Αθήνα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορικού και Επιχειρηματικού Κόσμου.

Η πρώτη επαφή της Διοίκησης με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, είπε, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

«Οι επαφές θα συνεχιστούν για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου με όλους τους αρμόδιους υπουργούς αυτήν την εβδομάδα.

Φάνηκε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ακούσει και να επεξεργαστεί τις τεκμηριωμένες προτάσεις του εμπορικού κόσμου.

Ολα τα θέματα, των εκπτώσεων, των ρυθμίσεων σε ΟΑΕΕ και ασφαλιστικά ταμεία, της κυριακάτικης εργασίας συζητούνται. Ευελπιστούμε στη θετική έκβαση του Eurogroup, ώστε η κυβέρνηση να περάσει τις ρυθμίσεις που θέλει και ο εμπορικός κόσμος να βγει από το αδιέξοδο» συμπλήρωσε.

Να τονιστεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «Χίλια Χείλια», στην οδό Νεαπόλεως 10. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι προσκλήσεις παραλαμβάνονται από τα μέλη του Συλλόγου (πληροφορίες: ο κ. Κωστόπουλος στο τηλ: 2421024511).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου