ΑΛΜΥΡΟΣ

Καμία μεταβολή στα σχολεία Αλμυρού ~ Δεν έγινε δεκτή η κατάργηση σχολείου

καμία-μεταβολή-στα-σχολεία-αλμυρού-δε-665260

Παραμένει σε αναστολή το Νηπιαγωγείο Δρυμώνα

Καμία αλλαγή στις σχολικές μονάδες για την εκπαιδευτική χρονιά 2015-2016 δεν θα υπάρχει στο δήμο Αλμυρού. Η προτεινόμενη κατάργηση του Νηπιαγωγείου Δρυμώνα δεν έγινε δεκτή, ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει ενημέρωση για τις νέες κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας.

Η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη δημοτική αρχή Αλμυρού ήταν να καταργηθεί το Νηπιαγωγείο Δρυμώνα. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, που συζήτησε το θέμα ως κατεπείγον σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Με το σκεπτικό ότι παρατηρούνται ανακατατάξεις πληθυσμών στα χωριά και ο Δρυμώνας έχει νέο πληθυσμό, η συνεδρίαση αποφάσισε να συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Δρυμώνα και να μην καταργηθεί.

Γενικότερα, η δημοτική αρχή Αλμυρού πρότεινε και έγινε ομόφωνα δεκτό από το Σώμα, να μην γίνει καμία νέα αλλαγή στις σχολικές μονάδες αλλά να επαναλειτουργήσουν και οι Λυκειακές τάξεις στην Ευξεινούπολη και τον Πτελεό, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο στο Κρόκιο που είχαν καταργηθεί.

Βασικό επιχείρημα της απόφασης είναι η επικινδυνότητα της μεταφοράς και η ταλαιπωρία των μαθητών.

«Τα οικονομικά δεδομένα ήταν που έκαναν τις συγχωνεύσεις και όχι το συμφέρον της παιδείας. Προτείνω να επαναλειτουργήσουν όλα τα σχολεία που συγχωνεύτηκαν» είπε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, χαρακτηριστικά, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε: «Η παιδεία είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν πριν».

Αντιδράσεις

Απομακρύνθηκε η λίστα με τα ονόματα παιδιών και των οικογενειών τους που δεν πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού για τις ανάγκες του σχολείου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοποίηση των ονομάτων συνοδεύτηκε από αντίδραση γονέα, που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε.

Μέλος του Συλλόγου απομάκρυνε τη λίστα αναγνωρίζοντας ότι στην προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων δημοσιοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο εσφαλμένα τα ονόματα.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Διεύθυνση του σχολείου, ευτυχώς όμως το ζήτημα είχε ήδη αποκατασταθεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου