ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση λογιστών – Zητούν απλούστευση φορολογικών θεμάτων

παρέμβαση-λογιστών-zητούν-απλούστευ-672864

Αναβάθμιση Taxis και οι συγκεντρωτικές τα κύρια προβλήματα

Παρέμβαση προς τη νέα πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας θα κάνει η Διοίκηση του Συλλόγου Λογιστών – Οικονομολόγων Μαγνησίας. Μετά την αναμονή της συγκρότησης του νέου υπουργείου Οικονομικών αλλά και Εργασίας και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι λογιστές ήρθε η ώρα να μιλήσουν.

Η αναμονή επί ώρες μπροστά σε μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή για την υποβολή μίας αίτησης ή η πολύωρη εργασία για το εντοπισμό της διαφοράς ακόμη και ενός λεπτού μεταξύ τιμολογίων για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις έχουν βγάλει πια εκτός προγράμματος τους λογιστές.

Η Διοίκηση του Συλλόγου Οικονομολόγου Λογιστών θα ζητήσει άμεσες λύσεις, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αριστείδης Παπανδρέου.

Ειδικότερα, παρέμβαση με επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να κάνουν τις επόμενες μέρες λογιστές – οικονομολόγοι για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΟΛ Μαγνησίας, το πιθανότερο, αύριο, Παρασκευή.

Κύριο αίτημα των λογιστών αποτελεί η αναβάθμιση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Taxis, καθώς οι λογιστές είναι υποχρεωμένοι να κάθονται με τις ώρες μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να διεκπεραιώσουν μία απλή διαδικασία σε περιόδους μεγάλης επισκεψιμότητας.

Το ξεκαθάρισμα του φορολογικού καθεστώτος των αγροτών είναι επίσης ένα από τα θέματα που οι οικονομολόγοι ζητούν να γίνει άμεσα. Οπως επισημάνθηκε, το υπουργείο πρέπει να στείλει διευκρινιστικές οδηγίες για το πως θα αποδειχθούν τα έσοδα των αγροτών όταν δεν υποχρεούνται να εκδώσουν παραστατικά.

Η υποβολή τριμηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων με τη νέα μέθοδο τιμολογίων αξίας ακόμη και 2,5 έως 3 ευρώ είναι επίσης ένα θέμα για το οποίο ο κλάδος θα ζητήσει αντιμετώπιση. Οπως επισημάνθηκε από το Σύλλογο, οι λογιστές αναγκάζονται να ξοδεύουν πολύ χρόνο για τη διόρθωση τιμολογίων που έχουν διαφορές ακόμη ενός λεπτού.

Μεταξύ άλλων, οι οικονομολόγοι θα θίξουν και το θέμα της αδειοδότησης των λογιστών και της ενημέρωσης των επιχειρηματιών. Η Διοίκηση του Συλλόγου σκοπεύει να ζητήσει να γίνονται σε μόνιμη βάση συναντήσεις μεταξύ στελεχών και υπαλλήλων Εφοριών ώστε να υπάρχει ορθή ενημέρωση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου τέλος, επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαίο να γίνει ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις απαιτήσεις των ελληνικών λογιστικών προτύπων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου