ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπό κατασκευή το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

υπό-κατασκευή-το-κέντρο-περιβαλλοντι-673061

Προχωράει η εργολαβία του δήμου Αλμυρού για την αξιοποίηση της περιοχής Ζερέλια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εργολαβία για την κατασκευή Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου για την ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση της περιοχής στις λίμνες Ζερέλια, αρχικού προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού, εγκαταστάθηκε η πλάκα οροφής υπογείου. Το κτίριο προβλέπεται να γίνει διώροφο και θα περιλαμβάνει αίθουσα εκθεμάτων και προβολών, χώρο αναψυκτηρίου και χώρο εποπτείας και φύλαξης της περιοχής.

Η εργολαβία με χρονοδιάγραμμα 16 μηνών από την εγκατάσταση του αναδόχου, τον Ιούνιο, προβλέπει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και την κατασκευή περιπτέρου πληροφόρησης και χώρου στάθμευσης.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΣΠΑ και το τομεακό πρόγραμμα της ΕΕΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος είναι να διαφυλαχθούν οι πολύτιμες οικολογικές αξίες των λιμνών και η διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας, ενώ θα αναδειχθούν τοπικά και φυσικά στοιχεία με σκοπό την αειφορική αλλά και την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Μέσω του έργου, αναμένεται να καλυφθούν οι ανάγκες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των κατοίκων, με το φυσικό περιβάλλον να εξελίσσεται από μόνο του σε υπαίθριο σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Επίσης κατά μήκος των διαδρομών θα τοποθετηθούν πάγκοι και καθίσματα αλλά και παιδότοποι για την ξεκούραση των περιπατητών.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αλμυρού, προβλέπονται τρεις διαδρομές: μία δίπλα από τη λίμνη Μεγάλο Ζηρέλι, μήκους 1,5 χλμ, μία δίπλα από τη λίμνη Μικρό Ζηρέλι, μήκους ενός χιλιομέτρου και ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι, περιμετρικά των λιμνών μήκους 2,5 χλμ.

Οι λίμνες Ζερέλια βρίσκονται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και η ιδιαιτερότητά τους είναι η μετεωριτική τους προέλευση αλλά και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον του χώρου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου