ΤΟΠΙΚΑ

Επαφές με τους υπουργούς ξεκινάει ο εμπορικός κόσμος

επαφές-με-τους-υπουργούς-ξεκινάει-ο-εμ-673072

Οφειλές προς ΟΑΕΕ και Εφορία, ρευστότητα τα κύρια θέματα

Επικαιροποιήθηκαν προχθές οι θέσεις του εμπορικού κόσμου στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΕΕ, Γιώργου Καρανίκα στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Η Γενική Συνέλευση διατύπωσε την ίδια θέση για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, τη φορολογία και το ασφαλιστικό και τόνισε την ανάγκη καθιέρωσης ενός νέου πλαισίου λειτουργίας στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, που συμμετείχε στη Συνέλευση, είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας θα ξεκινήσει συναντήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα με τους υπουργούς.

«Η νέα κυβέρνηση καλύπτει πολλά από τα θέματα που βάλαμε στην ατζέντα. Στις επαφές θα συζητηθεί το θέμα της ρευστότητας της αγοράς. Πιστεύουμε ότι με τη μείωση της φορολογίας αλλά και τη σταδιακή αύξηση των μισθών θα πέσει χρήμα στην αγορά. Επιπλέον, ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε καταναλωτικά δάνεια θα ενισχύσουν την οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών και κατ’ επέκταση του εμπορικού κόσμου» είπε, ενώ τόνισε ότι και οι Τράπεζες χρειάζεται να έχουν περισσότερο βατούς όρους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας απ’ ό,τι σήμερα.

Οσον αφορά στις ρυθμίσεις προς τον ΟΑΕΕ, ο κ. Τσέλιος επανέλαβε την ανάγκη να «παγώσουν» οι οφειλές. «Σήμερα οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μηνιαίες εισφορές που είναι ύψους 400 ευρώ. Προτείνουμε οι παλιές οφειλές να αφαιρεθούν από τις συντάξεις και να μπορούμε να επιλέξουμε επαγγελματική κατηγορία. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο εμπορικός κόσμος αλλά και ο ΟΑΕΕ να επιβιώσουν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στις οφειλές προς την Εφορία σημειώνοντας ότι απαιτείται να ρυθμιστούν δόσεις που να ανταποκρίνονται στην οικονομική δυνατότητα των επαγγελματιών.

Να επισημανθεί ότι στη Συνέλευση υπερψηφίστηκε η εναρμόνιση του καταστατικού της Ομοσπονδίας με αυτό της ΕΣΕΕ και η μετατροπή της επωνυμίας σε Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας.

Με την αλλαγή αυτή, όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο της ΟΕΜΕΘ Νίκο Τζίκα, επιτυγχάνεται η διεύρυνση της συνδικαλιστικής παρέμβασης της Ομοσπονδίας, δυναμώνει η φωνή της και ο εκσυγχρονισμός της με τη μετάβαση σε μια νέα εποχή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου