ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες μηχανικών για καθυστερήσεις, στην κοινή σύσκεψη ΤΕΕ-Συλλόγων

διαμαρτυρίες-μηχανικών-για-καθυστερ-674733

Μακροσκελής λίστα προβλημάτων στη Δημόσια Διοίκηση

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τα προβλήματα στην Δημόσια Διοίκηση για τον τεχνικό κόσμο. Οι καθυστερήσεις, ιδιαίτερα από υπηρεσίες αποσπασμένες στη Λάρισα, για την απάντηση απλών πράξεων, όπως διορθωτικές για την έκδοση ενός τοπογραφικού διαγράμματος, φτάνουν και τον ένα χρόνο.

Το θέμα έθεσε σε όλη τη διάστασή του η προχθεσινή (Δευτέρα 9/2) σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των Συλλόγων του κλάδου, η οποία και κατέγραψε σε λίστα όλα τα προβλήματα και ανέλαβε πρωτοβουλίες.

Ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξυπηρέτησης των μηχανικών από τη Δημόσια Διοίκηση ανέλαβε η κοινή σύσκεψη. Οι πολύμηνες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην απάντηση αιτημάτων του τεχνικού κόσμου θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης – συνάντησης με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, είπε ότι η συνάντηση θα επιδιωχθεί να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα για τα καταγεγραμμένα προβλήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Εξάλλου, η κοινή σύσκεψη συζήτησε εκτενώς το θέμα των διορθωτικών πράξεων εφαρμογής και αναλογισμού. Οι Σύλλογοι ανέφεραν ότι οι απαντήσεις του αρμόδιου Γραφείου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Λάρισα παραλαμβάνονται μετά από αναμονή ενός χρόνου.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να «κολλάει» η έκδοση τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Εκτενής αναφορά έγινε και για το θέμα της Κτηματικής Υπηρεσίας, καθώς μετά τη μετατροπή του σε αυτοτελές Γραφείο Μαγνησίας Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα, οι μηχανικοί δεν μπορούν να πάρουν πράξεις οριοθέτησης αιγιαλού, καθώς δεν έχουν συσταθεί οι αρμόδιες Επιτροπές.

Ειδικά για το θέμα αυτό, το ΤΕΕ Μαγνησίας αποφάσισε να στείλει έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών. «Αυτή τη η πρώην Κτηματική Υπηρεσία ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Θα στείλουμε έγγραφο που θα θίγει το θέμα στο υπουργείο με κοινοποίηση και στους τοπικούς βουλευτές ώστε να παρέμβουν» ανέφερε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Απόστολος Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, Σπύρος Τσιρνόβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, Δημήτρης Μαγγιώρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Γιώργος Αλπάκης και ο πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ, Νίκος Καραγιάννης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου