ΤΟΠΙΚΑ

Απομάκρυνση ιατρικών πινακίδων με διαφημίσεις

απομάκρυνση-ιατρικών-πινακίδων-με-δι-674745

Παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Φρένο στις διαφημίσεις ιατρικών πράξεων επιχειρεί να βάλει η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ζητώντας πιστή εφαρμογή του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Η διαφήμιση ιατρικών εξετάσεων στις ταμπέλες των ιατρείων απαγορεύεται, σύμφωνα με τη δεοντολογία της ιατρικής κοινότητας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημάνθηκε από το γενικό γραμματέα Ευάγγελο Μαναβέλα, ολοένα και αυξάνεται η διαφήμιση πράξεων, όπως είναι ο υπέρηχος καρδιάς, τα triplex αγγείων, οι ψηφιακές ακτινογραφίες κ.α.

Κυρίως νέοι γιατροί διαπιστώνεται ότι τοποθετούν μεγαλύτερων διαστάσεων διαφημίσεις, ενώ και οι πινακίδες έχουν επάνω σύμβολα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συζήτησε το θέμα, καθώς πλέον παίρνει μεγάλες διαστάσεις και ζητά από τα μέλη του να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

Επί του παρόντος στους γιατρούς δίνεται μία προθεσμία μέχρι τέλος Απριλίου, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, όμως, μετά από το προαναφερόμενο διάστημα όσοι γιατροί δεν συμμορφωθούν, θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Οι κυρώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν μπορούν να είναι αμελητέες, καθώς ανάλογα με τη διαφήμιση μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο αλλά και αφαίρεση άδειας λειτουργίας του ιατρείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σε εφαρμογή του Π.Δ. 84/2001 ΦΕΚ 287/28/11/2005 άρθρο 17, ορίστηκαν οι διαστάσεις των ιατρικών πινακίδων στους εξώστες να είναι 60 επί 60 εκατοστά, χωρίς σύμβολα και οι μικρές πινακίδες στην κεντρική είσοδο πολυκατοικιών και ιατρείων να είναι 25Χ30 εκατ. Σε αυτές να αναφέρονται μόνο το ονοματεπώνυμο, ειδικότερα, μόνιμοι τίτλοι που έχουν αναγνωρισθεί στην Ελλάδα και τις ημέρες και ώρες των επισκέψεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία μέχρι τέλος Απριλίου 2015. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διατάξεις.

Επειδή υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι στον Ιατρικό Σύλλογο, αποφασίσθηκε ομόφωνα να δοθεί χρόνος μέχρι τέλος Απριλίου 2015 να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά δεν θα χορηγούνται πιστοποιητικά και δεν θα θεωρούνται ιατρικές γνωματεύσεις των συναδέλφων που δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου