ΤΟΠΙΚΑ

Αθρόα συμμετοχή στις εκλογές των εμποροϋπαλλήλων

αθρόα-συμμετοχή-στις-εκλογές-των-εμπο-675288

Την ερχόμενη εβδομάδα η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Στην κάλπη προσήλθαν 197 εργαζόμενοι, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει μόνο 70.

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Ανεξάρτητη Συνεργασία με 115 ψήφους και έξι από τις έντεκα έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και έναν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ δεύτερη η Δημοκρατική Αγωνιστική Συμπαράταξη με 80 ψήφους και πέντε έδρες, έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και έναν εκπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όπως ενημέρωσε ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Κάιρας θα συγκληθεί σε Σώμα την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα συνεδριάσει.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κρίνεται θετικό από τον κ. Κάιρα, ο οποίος όμως είπε ότι με δεδομένα τα προβλήματα στον κλάδο αναμενόταν ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, καθώς ο Σύνδεσμος αριθμεί 499 μέλη.

Ενα μεγάλο ποσοστό μελών εκτιμάται ότι δεν ψήφισαν, καθώς δεν είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι, ενώ αντίκτυπο εκτιμήθηκε ότι είχαν και οι κακές καιρικές συνθήκες.

Πάντως, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου κατήγγειλε χθες «ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας πολυκαταστημάτων υπέρ του άλλου συνδυασμού με εντολή από τα κεντρικά της Αθήνας για να μην βγει το ΠΑΜΕ».

Η επιτροπή αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει τα μέλη που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συσπειρωθούν στις γραμμές της, να γίνουμε το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, να ενισχύσουμε την οργάνωση του κλάδου μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τα τσιράκια της».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου